Élet-Stílus

Elengedi Henk Ten Catét az Ajax

A Magyarországon is megfordult holland tréner ügynöke a múlt héten bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a Chelseavel. A hétfői napon jelenlegi klubja, az Ajax Amsterdam elengedte Henk ten Catét, aki napokon belül csatlakozhat a londoniakhoz.

A korábban a magyar bajnokságban, az MTK-nál is tevékenykedő Henk Ten Cate rövidesen csatlakozhat a Chelsea-hez, mint – a megfelelő edzői papírokkal nem rendelkező – Avram Grant segítője. A holland sztárcsapat hétfőn egy hivatalos közleményben tudatta, hogy megegyeztek a londoni klubbal. „A megbeszélések lezárultak, Henk ten Cate azonnal elkezdhet tárgyalni a Chelseavel.”

A szerződést feltehetően napokon belül aláírják, hiszen a szakvezető ügynöke már múlt csütörtökön jelezte, hogy minden részletben megegyeztek a londoniakkal. A holland a Mourinho posztját megöröklő Avram Grant segédje lesz.

Az 52 éves Ten Cate az 1999/2000-es szezonban az MTK Hungária vezetőedzője volt, bajnoki ezüstöt és a Magyar Kupát nyert a kék-fehérekkel, majd NAC Bredához igazolt, 2003-tól 2006-ig pedig Barcelona alkalmazásában állt. Frank Rijkaard pályaedzőjeként két spanyol bajnoki címet, emellett 2006-ban Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett a katalán fővárosban. Tavaly nyáron visszatért Hollandiába, és vezetőedzőként két évre írt alá az Ajax csapatához.

Londonban egyébként kiállnak Avram Grant mellett, a klub tudatta, mindenben segíti az izraeli edzőt, egyúttal cáfolta a jelenlegi orosz kapitány Guus Hiddink esetleges szerepvállalását. Ten Cate is kizárólag segítő lesz a Chelsea-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik