Élet-Stílus

Toni vezérletével győzött a Bayern

A listavezető Bayern München magabiztosan, három góllal nyert az elmúlt szezonban kupagyőztes, ebben az idényben egyelőre a bennmaradásért küzdő Nürnberg ellen a német labdarúgó-bajnokságban. A forduló előtt negyedik Leverkusen kikapott.

Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően a bajor sztárcsapat lefocizta ellenfelét a pályáról, a két csapat közti óriási különbség az első 45 percben volt igazán szembetűnő. Az utóbbi hetekben magához képest gyengébben futballozó Ribéry hihetetlen precíz labdákkal tömte a társakat, mégis fél óráig eltartott, mire megszerezte a vezetést a München.

A hét közben még az Oktoberfesten poharazgató, és Klose hiányában az egyedüli csatárként pályára lépő Luca Toni meglőtte a szokásos gólját a 31. percben. A remekül helyezkedő olasz világbajnok a nürnbergi kapusról kicsorgó labdát pofozta be. Ottmar Hitzfeld csapata a folytatásban futószalagon dolgozta ki a helyzeteket az első félidő hajrájában és a fordulás után, de csak Ze Roberto tudta bevenni az UEFA-kupában érdekelt vendégek kapuját.

Egy óra elteltével, kétgólos előnynél visszafogta a tempót a német rekordbajnok, a Nürnberg kikeveredett saját kapuja elől, de gólt mégis a hazaiak lőttek. Tíz perccel a lefújás előtt Toni fejjel mattolta az amúgy helyenként bravúrosan játszó Blazeket.

A másik vasárnapi meccsen is volt egy duplázó: az Eintracht Frankfurt görög támadója, Kirgiakosz kétszer volt eredményes hazai pályán a Leverkusen ellen. A két csapat sokáig csak birkózott egymással, a nagy küzdelemben alig akadt focira emlékeztető mozzanat, jellemző, hogy mint a három gól rögzített szituáció után született.

Bundesliga, 9. forduló:
FC Bayern München-1. FC Nürnberg 3-0
Gól:
Toni (31., 81.), Zé Roberto (40.)

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 2-1
Gól:
Kirgiakosz (54., 79.), illetve Russ (72., öngól)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-VfL Bochum 2-1

Szombaton játszották:
VfB Stuttgart-Hannover 96 0-2
Schalke 04-Karlsruhe 0-2
Hertha BSC-Energie Cottbus 0-0
Arminia Bielefeld-Hamburger SV 0-1
VfL Wolfsburg-Hansa Rostock 1-0
MSV Duisburg-Werder Bremen 1-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik