Élet-Stílus

F1: újabb jelentkező Alonsóért

A Kínai Nagydíj alatt is folytak a találgatások arról, hogy a vébécímre még esélyes Fernando Alonso hol versenyez a következő szezonban. A Renault után a Toyota is hivatalosan közölte, hogy leszerződtetné a spanyol címvédőt.

„Ha Alonso valóban távozik a McLarentől, a Toyota az érdeklődök között lenne” – nyilatkozta a japán istálló igazgatója. John Howett elmondása szerint a részletekről még nem tárgyaltak a felek. Minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokának 2009-ig van érvényes szerződése a McLarennel, de gyakorlatilag borítékolható, hogy a szezon végén távozik.

Boxutcai pletykák szerint az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Alonso visszatér a Renault-hoz, ahol elsőszámú pilótaként szállhatna harcba a világbajnoki pontokért. Egyes hírek szerint azonban a Ferrari is vinné a spanyolt, ehhez azonban az olaszoknak egy évvel a szerződése lejárta előtt el kellene küldeniük Felipe Massát.

A Toyota-főnök szerint Alonso döntésére vár a fél Forma-1, ha elkötelezi magát valamelyik csapathoz, akkor az egy láncreakciót indíthat el.

Maga az érintett egyelőre minden lehetőséget fontolóra vesz. „Remélen rövid időn belül kiderül hol versenyzem jövőre, hogy kellőképpen fel tudjak készülni az új helyzetre. Egyelőre csak az a biztos, hogy érvényes megállapodásom van a McLarennél. Meglátjuk mit hoz a jövő. Mind a tíz csapat elvinne, ha lehetősége lenne rá” – mondta a spanyol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik