Élet-Stílus

Elismerte hibáját a McLaren

A brit-német istálló második embere, Martin Whitmarsh szerint hamarabb be kellett volna már hívniuk a teljesen elkopott gumikkal összevissza csúszkáló Lewis Hamiltont a boxba. Az újonc pilóta nem akarta a csapatát hibáztatni.

A Kínai Nagydíj rajtja után Lewis Hamilton megőrizte az első helyét, és szépen lassan ellépett a mögötte autózó riválisoktól. Az első kerékcsere után ugyan 4 másodpercesre csökkent az előnye, de sokáig úgy tűnt, hogy már Sanghajban megszerezheti a világbajnoki címet. A 25. körtől azonban egyre jobban elkopott gumija, helyenként alig tudta a pályán tartani a McLarent, Kimi Räikkönen meg is előzte. A 31. körben végre kihívták a boxba a britet, de a kerékcserére már nem került sor, mert Hamilton a bejárat előtt kicsúszott, és a kavicságyban végezte.

„A mi döntésünk volt, sajnos egy körrel korábban be kellett volna hívnunk. A gumijai használhatatlanok voltak” – mondta a futamot követően Martin Whitmarsh, a McLaren ügyvezető igazgatója. „Folyamatosan változó időjárás-jelentéseket kaptunk, nem akartuk elhamarkodni a döntést, hogy milyen abroncsokat kapjon Lewis.”

A McLaren habozása azért is furcsa, mert az utolsó körökben már szabad szemmel látni lehetett a fehér szövetet a gumikon. Hamilton szenvedett is a kocsival, volt olyan kör, amelyben hét másodpercet hozott rajta Fernando Alonso.

Az összetettben továbbra is vezető 22 éves brit nem akarta a csapatát hibáztatni. „A gumiknak végük volt, ilyesmi sajnos előfordulhat. Sajnálom a csapatot, de nem aggódom, továbbra is az én kezemben van, hogy világbajnok legyek” – nyilatkozta a brit, majd a kieséséről elmondta: „Fantasztikusan alakult a verseny, de egyre kevesebb volt a tapadásom. Amikor behajtottam másodszor is a boxba, úgy éreztem magam mint egy jégpályán. A visszapillantóm koszos lett, nem láttam, hogy milyen állapotban vannak a hátsó kerekeim.”

A versenyt végül a másodikként rajtoló, és nem hibázó Kimi Räikkönen nyerte, a Massát a második kiállás után megelőző Fernando Alonso előtt. Összetettben még a finn és a két mclarenes pilóta is világbajnok lehet. Jelenleg Hamilton négy ponttal előzi meg csapattársát, a finn lemaradása már hétpontos. Az idény utolsó futamát két hét múlva Brazíliában rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik