Élet-Stílus

Visszavonul Antonio Barrera

Marco Antonio Barrera, a profi ökölvívás elmúlt évtizedének egyik legnagyobb alakja szombaton lép utoljára szorítóba. Egy másik hír szerint a mexikói ikon bokszol még, de az már csak egy kisebb jelentőségű búcsúkörút lesz.

Búcsúját a nagypehelysúlyú mexikói sztár maga jelentette be csütörtökön. „Nagyon régen csinálom már, és elég volt” – nyilatkozta a 33 éves öklöző.

A pályafutása során három súlycsoportban – harmatsúly, pehelysúly, nagypehelysúly – is világbajnoki címet szerzett Barrera elmondta, döntése végleges, és egyáltalán nem függ a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao elleni, szombati összecsapásának eredményétől.

Barrera egy korábbi nyilatkozata szerint nem a ringtől, csak a reflektorfénytől köszön el, ugyanis vállal még néhány mérkőzést, de azok már sokkal kisebb jelentőségűek lesznek, azaz néhány búcsúmeccset vállal, mint annak idején a másik legenda Julio Cesar Chavez.

A 63 győzelmet és 5 vereséget számláló Barrera ugyanakkor jelezte, tökéletesen felkészült a Las Vegas-i meccsre, amelyen mindenképpen szeretne visszavágni riválisának, aki 2003 novemberében technikai kiütéssel győzte le őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik