Élet-Stílus

Az MTK volt edzője csatlakozhat a Chelsea-hez

A korábban a magyar bajnokságban, az MTK-nál is tevékenykedő Henk Ten Cate-val bővülhet a Chelsea szakmai stábja. A holland szakember Avram Grant segítőjeként dolgozhat a londoni kékeknél.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A jelenleg az Ajaxnál dolgozó Ten Cate ügynöke megerősítette, hogy a holland edző hamarosan csatlakozhat a Chelsea-hez, mint – a megfelelő edzői papírokkal nem rendelkező – Avram Grant segítője.

„A hír igaz, már meg is állapodtunk az angolokkal” – ismerte el Sigi Lens a The Sunnak, s az ügynök ehhez még hozzátette: „A Chelsea nagyon szívesen látná az általam képviselt edzőt, így ha a klubok meg tudnak állapodni, akkor Ten Cate Londonba költözik”.

Néhány órával a hír megjelenése után viszont a szakember sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen cáfolta a távozásáról szóló információkat. “Maradok, bajnok akarok lenni az Ajax-szal és szeretném kitölteni a szezon végéig szóló szerződésemet.” – mondta.


Az MTK volt edzője csatlakozhat a Chelsea-hez 1

Henk Ten Cate hamarosan Londonban pózolhat (ajax.nl)


A Chelsea új kiszemeltje, az 52 éves Ten Cate az 1999/2000-es szezonban az MTK Hungária vezetőedzője volt, bajnoki ezüstöt és a Magyar Kupát nyert a kék-fehérekkel, majd NAC Bredához igazolt, 2003-tól 2006-ig pedig Barcelona alkalmazásában állt. Frank Rijkaard pályaedzőjeként két spanyol bajnoki címet, emellett 2006-ban Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett a katalán fővárosban.

Tavaly nyáron visszatért Hollandiába, és vezetőedzőként két évre írt alá az Ajax csapatához, s mivel szerződése csak jövő nyáron jár le, az amszterdami klub rugalmasságára is szükséges ahhoz, hogy csatlakozhasson a Chelsea-hez.

Londonban egyébként kiállnak Avram Grant mellett, a klub tudatta, mindenben segíti az izraeli edzőt, egyúttal cáfolta a jelenlegi orosz kapitány Guus Hiddink esetleges szerepvállalását. Ten Cate is kizárólag segítő lesz a Chelsea-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik