Élet-Stílus

Új párospartnert talált Janics Natasa

A kétszeres olimpiai bajnok kajakosnő megunta, hogy egykori edzője továbbra sem hajlandó vele foglalkozni, és ezért új párospartner után nézett. Csütörtökön először szállt vízre az ifjúsági világbajnok Csipes Tamarával, de elmondása szerint továbbra is elsődleges célja, hogy egyesben jusson ki az olimpiára.

A Kovács Katalin–Janics Natasa kajakkettes a tavalyi évben tönkreverte a világot, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is futószalagon szállította az aranyérmeket. Tavasszal azonban Janics összeveszett a trénerével, és azóta külön Szegeden készül az ötkarikás játékokra.

A 25 éves versenyző a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Pekingben elsősorban egyesben szeretne bizonyítani, de párosban is szívesen hajóba ülne. A jelenlegi felállás szerint nincs esély arra, hogy ismét Kováccsal együtt versenyezzen, hiszen Fábiánné Rozsnyói Katalin jelezte, hogy nem nem hajlandó olyan hajót felkészíteni, amelyben Janics ül.

A sikertréner hajthatatlan

A délvidéki születése kajakos tehát új pár után nézett, és csütörtökön már vízre is szállt az olimpiai bajnok Csipes Ferenc lányával, az ifjúsági világbajnokságon aranyérmes, mindössze 18 éves Tamarával. Janics elégedetten nyilatkozott az első edzésről, bízik abban, hogy hamar megtalálják az összhangot, és tanulhatnak egymástól.

Az egykori partner, Kovács Katalin nem lepődött meg azon, hogy Janics új lehetőség után nézett. „Számítottam rá, hogy Natasa valamikor lépni fog, ami teljességgel érthető a részéről” – mondta a sportnapilapnak a 23-szoros világbajnok. Fábiánné is számolt azzal, hogy egykori tanítványa új partnert keres. Elmondása szerint Benedek Dalmát is megkereste Janics, de nem sikerült megegyezniük. A magyar kajaksport sikertrénere ugyanakkor ismételten leszögezte, hogy nem kíván foglalkozni a Janiccsal kapcsolatos kérdésekkel.

A kapitány még reménykedik

A szövetségi kapitány, Angyal Zoltán továbbra is kitart álláspontja mellett, mely szerint botorság volna hagyni szétválni a Kovács–Janics párost. „Ennél a párosnál nincsen jobb a világon, mindkét tagja világklasszis teljesítményre képes. Csipes Tamara tehetséges, sokra hivatott fiatal, ám a véleményem szerint a Csipes–Janics párost nem lehet egy lapon említeni a Kovács–Janics kettőssel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik