Élet-Stílus

Japán Nagydíj: vizsgálják Hamilton győzelmét

A Japán Nagydíjon történtek miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Forma-1-es világbajnoki sorozat élén álló brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ellen.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu

sport.lap.hu

A szervezet azért nyomoz, mert az ausztrál Mark Webber (Red Bull) és a német Sebastian Vettel (Torro Rosso) egyaránt panaszt tett a brit pilótára, aki szerintük a múlt heti Japán Nagydíjon szabálytalanul és veszélyesen követte a biztonsági autót, s ez vezetett kiesésükhöz. “Új bizonyítékok kerültek elő az esettel kapcsolatban és az illetékesek most ezeket nézik át” – kommentált a FIA szóvivője.

A viadal 42. körében a – Fernando Alonso balesete miatt – pályára érkező biztonsági autó mögött Hamilton az első, Webber a második, míg Vettel a harmadik helyen haladt, amikor utóbbi belehajtott az ausztrál autójába és mindketten kiállni kényszerültek.

A verseny utáni vizsgálat még Vettel bűnösségét állapította meg, és a FIA úgy döntött, a németet a most vasárnapi kínai GP szombati időmérő edzésén elért helyénél 10 pozícióval hátrébb sorolják majd a rajtrácson.

Hamiltonnak nagyon sokba kerülne egy súlyos büntetés, hiszen két futammal a sorozat vége előtt Fudzsiban elért győzelmével 12 pontra növelte előnyét a világbajnokságon csapattársa, Alonso előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik