Élet-Stílus

Ralfot kikosarazták, Rosberg ülhet Alonso helyére

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta még nem jelentette be, hogy jövőre hol folytatja, de már most megindultak a találgatások, hogy ki lesz a 2008-as idényben Lewis Hamilton csapattársa a McLaren istállónál.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Nico Rosbergnek vannak a legjobb lapjai. A fiatal német többek között Bernie Ecclestone szerint is legalkalmasabb lenne arra, hogy a McLarenbe üljön. “Ha Alonso elmenne, én Rosberget választanám. Beszél németül, és minden más tekintetben is tökéletes lenne” – mondta a Forma-1 ura a német sporthírügynökségnek.

A 22 éves Nico Rosbergnek jelenleg ugyan szerződése van 2008-ra a Williamsnél, és Sir Frank nem is akar rajta túladni, ahogyan a versenyző sem szeretne távozni, de azért tetszik neki az ötlet: “Ahogy a Ferrari, ők is egy nagyszerű csapat, óriási történelemmel. Örömmel vezetnék náluk egy szép napon!” Rosberg esélyeit növelheti, hogy elmondása szerint jól kijönne Lewis Hamiltonnal, mert gokartos korszakukban csapattársak voltak.


Ralfot kikosarazták, Rosberg ülhet Alonso helyére 1

Nico és a legendás papa, Keke Rosberg (vezess.hu)


A McLaren sportigazgatójának, Norbert Haugnak a szavai is azt jelzik, hogy nem kerülte el a figyelmüket a német tehetség remek idei produkciója. „Amennyiben Alonso távozik, szeretnénk egy fiatal német pilótát. Nick fantasztikus versenyző, az elmúlt két évben nagyon sokat tanult a Williams-nél.”

Haug ezzel szemben kizárta, hogy Ralf Schumacher náluk kapjon helyet. A 32 éves német hétfőn jelentette, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Toyotától, hozzátéve, hogy szívesen szerződne a McLarenhez. „Nincs kétségem afelől, hogy Ralf többre képes, mint amit az idén nyújtott, de ebből még nem következik az, hogy hozzánk kerül.” – mondta Haug.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik