Élet-Stílus

Parker szünetelteti a válogatottságot

Két évig szünetelteti a válogatottságot Tony Parker, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) címvédő San Antonio Spurs francia sztárja. Az irányító a 2009-es Eb-n térhet majd vissza.

Kapcsoldó linkek


kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu


Tony Parker hiánya gondokat okozhat a franciáknak, de a játékos eltökélt. „A minap abban állapodtunk meg klubedzőmmel, Gregg Popovichcsal, hogy a 2009-es Európa-bajnokságig a San Antonio Spursre koncentrálok. Szükségem van a nyári pihenőre, kihagyom a selejtezőket, ugyanakkor a két év múlva esedékes Eb-t már vállalom” – mondta az irányító.

Parker háromszoros NBA-bajnok a Spursszel, ráadásul a tavalyi nagydöntő legértékesebb kosarasának is (MVP) is megválasztották.

A 25 éves klasszist is a soraiban tudó francia gárda ugyanakkor meglepetésre csak nyolcadik lett a szeptemberi, spanyolországi kontinenstornán, így nem jutott ki a pekingi olimpiára. A csapat annak ellenére leszerepelt az Eb-n, hogy Parker jól játszott, 20,1 pontot szerzett átlagban, a statisztikáját 3,3 lepattanó, illetve 2,8 assziszt teszi teljessé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik