Élet-Stílus

Csütörtökön koncertezik a Lakatos Pecek Trió

Fiatal tehetségekkel folytatódik a Millenárison futó Raiffeisen Jazz Klub. Csütörtökön a Lakatos Pecek Trió, és a nagy jövő előtt álló gitáros, Oláh Szabolcs koncertjét hallgathatja meg a közönség.

A Pecek Lakatos Triót három fiatal, lenyűgözően tehetséges zenész alkotja. A trió „rangidős” tagja a 26 éves András, aki a magyar jazz-zenészek új generációjának egyik legjobb dobosa, számos jazzformáció tagja, a Magyar Rádió Kovács Gyula Jazzdob Tehetségkutató Versenyének győztese. A 18 éves „bőgővarázsló”, Lakatos Pecek Krisztián már a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is elkápráztatta a közönséget, s ő is remekelt a jazzbőgősök számára meghirdetett, Vajda Sándorról elnevezett tehetségkutatón. Krisztián unokatestvére, a 15 éves, és a jazzjátékot autodidakta módon elsajátító Adorján friss és könnyed stílusával érinti meg hallgatóit.

A koncert vendégművésze Oláh Szabolcs, aki a jazzgitár újgenerációjának egyik legfontosabb képviselője. Zenei alapképzését hegedűn szerezte, gitározni tizenöt évesen kezdett, két évvel később már színpadon is ezzel a hangszerrel lépett fel először. 2001-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének Jazz Tanszakára, ahol 2005 júniusában szerzett diplomát. Tanárai Horányi Sándor és Babos Gyula voltak. 2002-ben alapította saját kvartettjét, amelynek élén 2004 novemberében elnyerte a a Magyar Jazz Szövetség által kiirt II. Jazz zeneszerző és hangszerelő verseny első díját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik