Élet-Stílus

A Volkswagennek is lesz olcsó autója

Háromféle karosszériával készül majd a Volkswagen új kisautója, amely várhatóan a Lupo nevet örökli.

A Frankfurti Autószalonon mutatta meg a Volkswagen, hogyan is képzeli el a jövő kisautóját. Az up! koncepcióautó utóda várhatóan 2010-re kerülhet sorozatgyártásba.

A 3,45 méteres alap mini után, 2008 elején már megnézhetjük a tíz centivel hosszabb ötajtós változat előzetesét is, amit később egy 3,75 méter hosszú áruszállító követ. Amellett, hogy két-, háromhengeres benzin- és dízelmotorok kerülnek a kocsiba, lesz hibrid változat is. Egy azonban közös, mindegyik erőforrás a kocsi farába kerül.


A Volkswagennek is lesz olcsó autója 1

KÉPEK


Évi félmillió darabot szeretnének eladni az autóból, amire szüksége is lesz a Volkswagennek, hiszen a tervezett alacsony ár mellett másként nehezen válna nyereségessé a termelés. Persze a számok teljesíthetőeknek tűnnek, miután készül majd a harmadik világ számára egyszerű és olcsó kivitel is.

Jelenleg a Volkswagennél a Fox kapható miniautóként, de miután Brazíliában gyártják, a valutaárfolyamok miatt nem gazdaságos az európai import. Az új kocsi azonban nem Fox lesz, úgy hírlik, az 1998 és 2005 között gyártott Lupo nevét örökli majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik