Élet-Stílus

Beidézte a FIA Hamiltont

Pályafutása egyik legnehezebb versenyén diadalmaskodott a hétvégén Lewis Hamilton a Japán Nagydíjon. A brit újonc sokáig nem lehet biztos abban, hogy tíz pontot szerzett, mivel Sebastian Vettel panasszal élt az összetettben éllovas McLaren-pilóta ellen.

A vasárnap, szakadó esőben megrendezett verseny egyik legfurább jelenetére azután került sor, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso kicsúszott, és kocsijával a gumifalba csapódott. A verseny rendezői azonnal beküldték a safety cart, hogy megtisztítsák a pályát a McLaren maradványaitól.

A mezőny nyugodtan körözgetett a biztonsági autó mögött, amikor teljesen váratlanul a hétvégén szenzációsan teljesítő Sebastien Vettel a második helyen álló Webberbe szaladt, és mind a kettőjük versenyét tönkretette.





A 20 éves német pilóta a Japán Nagydíj leintése után panasszal élt Hamiltonnal szemben a versenybíróságon. A Toro Rosso versenyzője szerint a brit túl hirtelen fékezett, és emiatt ütközött Webberrel. Az illetékesek hét órán keresztül vizsgálták az ügyet, és végül nem büntették meg Hamiltont. A FIA Vettellel már nem bánt ilyen kesztyűs kézzel: a következő futamon tízhelyes rajtbüntetéssel kell számolnia baleset okozása miatt.

Webber érthetően rettenetesen haragudott a fiatal németre, az ausztrál úgy gondolta, hogy a későbbi győztest is meg tudta volna szorongatni, ha nem hibázik Vettel. „Rettenetesen csalódott vagyok, hiszen remekül alakult számunkra futam, annak ellenére, hogy nem éreztem magam valami jól, és a verseny előtt, majd közben a kocsiban is hánytam” – mondta Webber, aki szerint egyértelműen Vettel tapasztalatlansága miatt kényszerült feladni a futamot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik