Élet-Stílus

NFL: Favre már történelem

Az előző héten beállította, vasárnap viszont már meg is döntötte a legendás Dan Marino touchdown-passzokra vonatkozó rekordját Brett Favre, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) idén még hibátlan Green Bay Packers klasszisa. Az irányító 422-vel vezeti a rangsort.

A 17. NFL-szezonját taposó klasszis a vasárnapi Minnesota Vikings elleni találkozó előtt 420 TD-passzal állt – holtversenyben a legendás Dan Marinóval (Miami) – ám újabb két hat pontot érő átadással mostantól egyedül vezeti az örökrangsort.

A 38. életévét októberben betöltő irányító 421., új rekordot jelentő TD-passzára egyébként nem sokat kell várni Minneapolisban: az első negyedben egy 16 yardos átadással kínálta meg a touchdownt elérő Greg Jenningset, majd a záró felvonásban James Joneshoz jutatta a labdát 33 yardos távolságból, s ezzel már saját rekordját írta tovább 422-re.

És ne feledjük, hogy Brett Favre két héttel ezelőtt kezdő quarterbackként aratott 149. győzelmével (amely ugye most már 151) a liga legeredményesebb irányítójává is vált, megdöntve John Elway (148) korábbi csúcsát.


NFL: Favre már történelem 1

Brett Favre édes terhe: nyakában az ünneplõ társak (Getty)



A mostani rekorddöntés persze mindenképpen többet taksál, nem véletlen, hogy az amerikai újságírók az előző csúcstartó Marino véleményét is kikérték erről. „Nagyszerű érzés, hogy én tartottam a rekordot az elmúlt 13 évben, ugyanakkor egy cseppet sem bánom, hogy most megdöntötték. Már csak azért sem, mert egy olyasvalaki lépett a helyemre, aki nagyon magas szinten űzi ezt a játékot, s mindig győzelemre tőr” – magyarázta a ligában 1983 és 1999 vitézkedő Marino.

Favre duplán örülhetett, hiszen a rekorddöntés mellett a csapata is nyert (23-26-ra), ekképp a Green Bay Packers – némi meglepetésre – négy mérkőzés után is hibátlan, és ezt rajta kívül csak a címvédő Indianapolis Colts és Dallas Cowboys mondhatja el magáról – de persze a hétfőn játszó, bombaformában lévő New England Patriots is közel van ehhez, hiszen a csapat 3-0-val áll jelenleg.

Eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik