Élet-Stílus

Csapat nélkül maradhat Ralf Schumacher

Véget vetve a hetek óta tartó spekulációknak, Ralf Schumacher bejelentette, hogy jövőre már nem a Toyotánál versenyez. Új csapatot egyelőre nem talált magának a hétszeres világbajnok öccse, így az sem kizárt, hogy a szezon hátralévő két futama után elbúcsúzik az F1-től.

„Úgy döntöttem, hogy új kihívást keresek” – jelentette be hétfőn a hétvégi Kínai Nagydíj helyszínén Sanghajban a 32 éves pilóta. Ralf három évet töltött a japán istállónál, amely azonban az egyik szezonban sem tudott versenyképes autót összerakni, a világbajnoki címre pályázó kis Schuminak minden egyes pontért meg kellett küzdenie.

A német pilóta arról nem beszélt, hogy a csapata nem hosszabbította meg a szerződését, vagy ő maga döntött a távozás mellett.

Ralf egyelőre nem tudott azokra a kérdésekre válaszolni, hogy jövőre hol fog versenyezni. „Az elkövetkező hetekben még tárgyalunk, de csak a szezon végén várható döntés” – mondta Schumacher. „Az esetleges új megállapodás anyagi részletei nem érdekelnek, az a fontos, hogy versenyképes autóba ülhessek” – nyilatkozta az Ausztriában élő német. Ralf a Toyotánál a becslések szerint évi 14 millió dollárt keresett, és ezzel a száguldó cirkusz egyik legjobban megfizetett pilótája volt.

Boxutcai pletykák szerint a Williams, a Renault és a Toro Rosso jöhet szóba mint új munkaadó. A McLarenről sem szabad azonban megfeledkezni, hiszen továbbra sem dőlt el, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso marad e a brit-német istállónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik