Élet-Stílus

BL: szerdán mutatkozik be a Szeged

A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi selejtezői után kialakultak a 16-os főtábla csoportjai. A magyar színeket a Győr és a Ferencváros képviseli. A férfiaknál a Veszprém döntetlennel rajtolt, míg a bajnok Pick Szeged csapata szerdán játssza első meccsét a sorozatban.

Kapcsolódó linkek


sztvsc.lap.hu
sport.lap.hu

A Győri Audi ETO KC a hazai pályán megvívott selejtezőben három győzelemmel jutott a főtáblára, ahol az A jelű csoportban került – méghozzá a dán Slagelse, a spanyol Union Ribarroja és a horvát Podravka Koprivnica társaságába. A sikerrel megvívott kvalifikáció után Konkoly Csaba edző lányai hősiességére hívta fel a figyelmet.

„Sérült és beteg játékosaim kivétel nélkül vállalták a játékot, így teljesítettük azt, amit vállaltunk: a főtáblára jutást” – így a tréner, akinek csapata október végén otthon kezd a Slagelse ellen.

A másik magyar résztvevő, a D-csoportba sorolt FTC a montegerói Podgorica vendégeként játssza majd első meccsét; a kvartettben a dán Viborg és a román Oltchim Valcea kapott még helyet. A csoportokból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, a csoportharmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.


BL: szerdán mutatkozik be a Szeged 1

Rajtra kész a magyar bajnok (pickhandball.szeged.hu)



A férfiaknál már elkezdődtek a BL-küzdelmek, az MKB Veszprém az F-csoport első meccsén 24-24-es döntetlent játszott otthon a szlovén Celjével, a Pick Szeged viszont rendhagyó módon csak szerdán debütál a szlovén Velenje vendégeként. A magyar bajnok már hétfőn útra kelt, este Nagykanizsán edz, majd kedden lépi át az országhatárt. „Fontos a jó rajt” – mondta az MTI-nek Lele Ambrus, a Tisza-partiak szakosztályvezetője. „A Velenje az előző évben nagyon közel állt a bajnoki címhez, ám a szombaton, Veszprémben döntetlent elérő Celje végül jobb lett nála. Az biztos, hogy a csoportunkban ez a rangadó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik