Élet-Stílus

Valujev győzelemmel tért vissza

A WBA (Boksz Világszövetség) áprilisban trónfosztott nehézsúlyú világbajnoka, Nyikolaj Valujev (47-1) a szombat esti Sauerland gálán tért vissza a kötelek közé.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A 213 cm magas orosz óriás ezúttal az NABA bajnoka, a korábban olimpián is bemutatkozott, profiként veretlen Jean-Francois Bergeron ellen csatázott.

A kanadai bokszoló még soha sem találkozott élvonalbeli nehézsúlyúval, ezért előzetesen kevés esélyt adtak neki Valujev ellen. A rendkívül alacsony színvonalú, unalmas találkozót a négyezer néző hangos fújolással “jutalmazta”, és a – főállásban tűzoltó – vesztest éltette.

A mérkőzést az orosz kezdte aktívabban, de később Bergeron feljött, és mesteri balegyenesekkel többször meglepte ellenfelét. A mérkőzés kétharmadáig pontozás szempontjából kiegyenlített volt az összecsapás, de a hajrát a kanadai erőnléti gondok miatt csúnyán elbukta, a 12. menetben a kiütés is a levegőben lógott, azonban Valujev tőle szokatlan módon inkább figurázott.

Megtehette, nagy főlényben volt. A pontozás egyhangú volt, hiszen 118-111, 117-111 és 118-111 arányban az orosz nyert, bár ennél kicsit szorosabbnak tűnt a csata. A 34 esztendős orosz (47-1-0) győzelmével megerősítette ranglistavezetői pozícióját a WBA szervezeténél, így hamarosan kiírhatják a Csagajev-Valujev visszavágót.

Nehézsúlyú mérkőzés
Oldenburg, 12 menet:

Valujev (orosz)-Bergeron (kanadai) – pontozással győzött

Ajánlott videó

Olvasói sztorik