Élet-Stílus

Bundesliga: Huszti kivette részét a sikerből

A Duisburg csapatát fogadó Hannover otthon tartotta a pontokat a labdarúgó Bundesliga 8. fordulójában. A hazaiaknál Huszti Szabolcs remekül játszott, az első gólnál feladóként jeleskedett.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A hazaiak már az elején nekiestek a vendégeknek, az 5. percben Huszti lépett meg a baloldalon, beadását Hanke kapásból ellőtte, ám Starke védett. Két perccel később Huszti szögletére Schulz érkezett a legjobb ütemben és a kapuba fejelt; ám nem tartott sokáig az öröm, a Duisburg ugyanis egy Tffert-Ishiaku kombináció nyomán egyenlített.

Szünet után Huszti előtt adódott lehetőség. A jobboldalon Brugginktól indult az akció, Hanke a magyar középpályás elé tálalt, ám utóbbi közelről hibázott – azaz Starke védett nagyot.

A 63. percben kialakult a végeredmény. A Brémából nyáron érkező Schulz első hannoveri gólját megtoldotta egy másodikkal: egyéni akció után húsz méterről lőtt a felső sarokba. A 82. percben Hanke növelhette volna az előnyt, de lekésett Huszti sokadik jó indításáról. A Hannover már hetedik.

A másik vasárnapi találkozón döntetlennel mutatkozott be a cottbusi kispadon a szlovén Bojan Prasnikar. Az Eintracht Frankfurt kétgólos hátrányt dolgozott le az Energie vendégeként.

Bundesliga, 8. forduló

Hannover-Duisburg 2-1 (1-1)
Hannover, AWD-Arena, 28 775 néző. Vezettte: Drees
Gól: C. Schulz (7., 63.), illetve Ishiaku (20.)
Hannover: Enke – Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Tarnat – Lala (Jankov, 73.), C. Schulz – Rosenthal, Bruggink (Pinto, 58.), Huszti (lauth, 89.) – Hanke.
Duisburg: Starke – Willi (Weber, 25.; Daun, 73.), Schlicke, Grlic, Caceres (Mölders, 81.) – Georgiev, Tararache – Tiffert, Idrissou – Ishiaku, Lavric.

Cottbus-Frankfurt 2-2 (2-0)
Gól:
Rangelov (8., 18.), illetve Amanatidisz (49., 79. – a második 11-esből)

Az élcsoport:
1. Bayern 20 pont, 2. Schalke 16, 3. Karlsruhe 15, …7. Hannover 13, 8. Frankfurt 12, …16 Duisburg 6, …18. Cottbus 3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik