Élet-Stílus

Roddick is lesérült

A világranlistán ötödik amerikai Andy Roddick sem szerepel sérülése miatt a bangkoki férfi tenisztornán. Ettől a versenytől hasonló okok miatt korábban már Novak Djokovics és Rafael Nadal is visszalépett.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Rafael Nadal és Novak Djokovics után az amerikai Andy Roddick sem vállalja a bangkoki részvételt. A spanyol teniszező térd-, a szerb hátproblémák miatt mondta le a szereplést – Roddicknak pedig a bal lába rakoncátlankodik. Kedden edzés közben sérült meg.

„Megpróbáltam mihamarabb rendbe jönni, de a gyógyulásra nem volt elég időm. Amikor ma felkeltem, jól éreztem magam, gyakorlás közben azonban újra fájdalmaim voltak. Szeretem ezt a tornát, sajnálom, hogy nem tudok itt játszani, de a sérülések a sport részét képezik” – magyarázta Roddick, aki mintegy másfél órával a tajvani Wang Yeu-tzuoo elleni meccse előtt lépett vissza.

A világranglista ötödik Roddick 2004-ben a döntőig jutott Bangkokban, s most is jó formában volt, nagy része volt abban, hogy az amerikaiak kiharcolták a Davis-kupában a döntőbe jutást a svédek ellen.

—-Algéria lesz a mieink ellenfele—-

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy április 11-13-án Algéria lesz a magyar férfi teniszválogatott ellenfele a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának első fordulójában. Az összecsapás helyszíne egyelőre bizonytalan. A két együttes eddig egyszer találkozott egymással a DK-ban, akkor, 2003-ban, az afrikaiak nyertek. Elkészítették a Világcsoport első körének programját is, a meccseket február 8-10-én rendezik.

Világcsoport, 1. forduló:
Ausztria-Egyesült Államok
Oroszország-Szerbia
Csehország-Belgium
Argentína – Nagy-Britannia
Izrael-Svédország
Németország-Koreai Köztársaság
Peru-Spanyolország
Románia-Franciaország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik