Élet-Stílus

Combon szúrták a klasszis dzsúdóst

Ungvári Miklós világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó egy hónapig nem léphet tatamira, miután hétvégén egy diszkóban combon szúrták. Az eset után rögtön kórházba vittek, ahol összevarrták a sebet.

Kapcsolódó linkek


judo.lap.hu
sport.lap.hu

A szeptemberi riói világbajnokságon bronzérmet, egyben olimpiai kvalifikációt szerzett 66 kilogrammos magyar klasszis a távirati irodának elmondta, hogy a birkózó-vb-ről szintén kvótával hazatért Lőrincz Tamással ünnepelték meg sikerüket Cegléden, ahol a helyi diszkóban egy nagyobb társaság beléjük kötött.

„Dulakodás tört ki, amelynek során a négy közül az egyik kidobó egy késsel megszúrt. Az eset után rögtön kórházba vittek, ahol összevarrták a sebet, majd kedd reggel már a gennyet elvezető csövet is kivették lábamból” – így az Európa-bajnok Ungvári.

A pekingi játékokon már biztosan induló dzsúdós, akinek a combját Tóth István, a magyar válogatott gyúrója egy speciális lézeres géppel próbálja majd mihamarabb rendbe hozni, legalább egy hónapig nem versenyezhet.


Combon szúrták a klasszis dzsúdóst 1

Ungvári Miklóst dulakodás közben érte a baj (MTI)



Ungvári eddigi legnagyobb sikerét a 2002-es maribori Európa-bajnokságon aratta, melyet aranyérmesként zárt a 66 kilogrammos kategóriában, két évvel később Rotterdamban pedig ezüstérmet szerzett. Az idei kontinensviadal nem sikerült számára, hiszen Belgrádban csak ötödik lett.

A világbajnokságokról két bronzérme van, Kairóban (2005) és az idén Rio de Janeiróban állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A nemzetközi eredményei kapcsán illik megemlíteni, hogy a német TSV Abensberg tagjaként tavaly októberben megnyerte az Európai Klub Kupa négyes döntőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik