Élet-Stílus

A Stones tagjai a leggazdagabbak

Az amerikai Forbes magazin most közzétett listája szerint az öreg rockerek és a rapperek keresnek a legtöbbet a zene világában. A dobogón a Rolling Stones, Jay-Z és Madonna.

Aligha meglepő, hogy a megaturnéját éppen befejező Rolling Stones áll a lista élén: 2006. június és 2007. június között Mick Jagger és társai 88 millió dollárt kerestek. Az ezüstérmes egy 37 éves rapper, Jay-Z lett, 83 millióval.


A Stones tagjai a leggazdagabbak 1

A multimilliomos lázadó: Mick Jagger (fotó: mti)



A harmadik helyen a ki tudja hányadik virágzását élő 49 éves Madonna (72 millió dollárral), őt az 1983 óta csúcson lévő Bon Jovi együttes követi 67 millióval. Az ötödik Sir Elton John 53 millióval, a hatodik Céline Dion 45 millióval, a hetedik a countrycsillag Tim Graw 37 millióval.

Két fiatalabb rapper happolta el a 8. és a 10. helyet: 50 Cent, akinek visszavonulásáról mostanában egyre több hír terjeng, és Diddy (korábban Puff Daddy, illetve P. Diddy néven szerepelt) 33, illetve 23 milliós pénztárcával.

Nem panaszkodhat azonban a közéjük ékelődött U2 sem a maga 30 milliójával. Az ír szupercsapat is a veteránokat erősíti: 31 éve alakultak, 27 éve jelent meg első albumuk, frontemberük, Bono pedig 1960. május 10-én született, néhány nappal azután, hogy a Szovjetunió felett lelőtték az amerikai U2 kémrepülőgépet.

A Forbes arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a mai napig fontos a lemezkiadás, az igazán nagy pénz az ingyenes letöltések korában a turnékban van. Ez pedig főleg azért jövedelmez a tapasztaltabb előadóknak, mert a tömeg a legszívesebben azokra özönlik, akiktől tudja, mit várhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik