Élet-Stílus

Serie A: eljárás a Milan és az Inter ellen

Csalás miatt hamarosan bírósági eljárás indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligájában győztes AC Milan és az olasz bajnok Internazionale vezetői ellen.

A milánói ügyészség álláspontja szerint Adriano Galliani, a Milan alelnöke, továbbá a városi riválist irányító Massimo Moratti, illetve Rinaldo Ghelfi alelnök és Mauro Gambaro volt menedzser hamis átigazolási összegekkel kozmetikázta a pénzügyi egyenleget.

A nyomozás még januárban indult, a Reuters értesülései szerint azért, mert a két klub néhány kevésbé ismert játékos esetében úgy állapította meg a szerződtetési pénzeket, hogy azokkal csökkenteni lehessen az adósságokat. A valós adatok közlése esetén ugyanis a liga nem adott volna engedélyt a 2005/2006-os idényben való indulásra az Internek. A nyomozók a 2003 és 2005 közötti időszakra vonatkozóan állapítottak meg visszaélést.

A két érintett klub természetesen azonnal cáfolt. Az Inter szóvivője közölte, hogy konkrét adatokkal tudják cáfolni a vádakat, a Milan illetékese pedig tárgytalannak nevezte az ügyet.

Hasonló okokból tavaly szeptemberben egy római ügyész kezdeményezett eljárást az AS Roma vezetői ellen, akik a milánói kollégáikhoz hasonlóan mindent tagadtak. Jelenleg a Genova és a Torino pénzügyeit is vizsgálják csalás miatt a hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik