Élet-Stílus

NFL: Favre beállította Marino csúcsát

Brett Favre, a Green Bay Packers irányítója egy hét alatt két rekordhoz adta a nevét a profi amerikaifutball-ligában (NFL); ezúttal a legendás Dan Marinót érte utol a touchdown-passzok tekintetében.

A Green Bay a harmadik mérkőzését is megnyerte, vasárnap némi meglepetésre a San Diego Chargers együttesét fektette két vállra (31-24). Az persze már korántsem meglepő, hogy ezúttal is Favre volt a Packers legjobbja: 369 passzolt yarddal, valamint három TD-átadással segítette az övéit, és ezzel egy újabb mérföldkőhöz jutott. Pályafutása során eddig elért 420 touchdown-passzával befogta a vonatkozó örökrangsor élén álló Dan Marinót (Miami Dolphins), és nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy leírjuk: Favre hamarosan a ligában 1983 és 1999 között jeleskedő legendás quarterback elé kerül.


NFL: Favre beállította Marino csúcsát 1

Brett Favre a San Diego ellen is remekelt (AP)



Az idén már a 17. profi szezonját taposó zseniális irányító egy hét alatt második rekordját jegyezte: a múlt héten 149 győzelmével (amely ugye most már 150) a liga legeredményesebb irányítójává vált. „Már a múlt héten is elmondtam, a rekordok helyett a győzelmek most sokkal jobban foglalkoztatnak. A mostani csúcsbeállításom után is sokan gratuláltak nekem a pályán, ugyanakkor én nem ünnepeltettem magam, sőt mondtam is a többieknek, ez az egész nem ér semmit, ha nem nyerünk” – magyarázta a 38. születésnapját a jövő héten ünneplő klasszis, aki a negyedik játékhéten, amikor az NFC Északi csoportját vezető csapata a Minnesota Vikingsszel találkozik, már egyedüli rekorder lehet.

Eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik