Élet-Stílus

Legvonzóbb a kulcsrakész lakás

Közel tízezer látogatója volt a hétvégén Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényének. A tapasztalatok szerint Ferencváros, Zugló, Angyalföld és Újbuda számított a 11. budapesti Lakásvásár legkeresettebb ingatlanhelyszíneinek.

Még két-három hónapig érezteti hatását az őszi, 11. budapesti Lakásvásár. Az elmúlt öt év tapasztalatai szerint a kiállításon begyűjtött információk feldolgozása után a családok nagyjából ennyi idő alatt döntenek arról, visszatérnek-e vevőként ahhoz a társasághoz, amelyiknek a kiállításon ismerték meg ajánlatait.

Riasztó az elhúzódó projekt

A kiállítók között hódítottak azok, akik már kész, vagy még idén beköltözhető lakásokat kínáltak, és az adott alapterületből minél több helyiséget kihozó tervezés is sikert aratott. A kulcsrakész, vagy idén költözhető lakások mellett az előrehaladott építési fázisban lévő beruházások számíthattak leginkább sikerre.

A kiállítók egyöntetű véleménye szerint a Lakásvásárra érkezők ma már felkészülten, az interneten fellelhető információk birtokában, határozott elképzelésekkel indulnak neki a piacnak, tájékozottak a projektekről, árakról, sokkal tudatosabbak, mint akár egy évvel ezelőtt, sokan a vásári akciókra számítva direkt ekkorra időzítik a döntést.

Akciókban nem volt hiány

A vásári akciók sora bizonyítja, jól számítanak, hiszen volt, aki a lakás és a garázs árából is 1-1 milliót engedett, volt, ahol 2-2 százalék mínusszal honorálták a gyors döntést, de ha lakást és garázst is vett valaki, az 5 százalék engedményt is kapott.


Természetes volt a konyhabútor, a tároló, vagy a listaárnál olcsóbb teremgarázs. A szakaszos fizetés helyett a 10-90, vagy 20-80-as konstrukció is akcióként szerepelt a standok jó részénél, bár azt a legtöbb helyen elárulták, ha valaki nem vállalja a készültségi fázisonkénti fizetést, az a későbbiekben sem akadálya az üzletnek.

Sláger kerületek és újdonságok

Jól kamatozott a megbízhatóság, a piacon régóta, minőségi termékkel jelenlévő cégeknél az új projektek is vonzónak bizonyultak. A tapasztalatok szerint az idei váráson a látogatók között több volt a komoly, potenciális ügyfél, mint a piacot feltérképező érdeklődő.

Rengeteg érdeklődőt vonzott az új városrész kialakítást célzó Károlyi István, illetve a Dagály stranddal szemben épülő Metropolitan városközpont, a mediterrán hangulatot keltő beruházások, valamint az újdonságnak számító projektek iránt, mint például a Budapest 360 és a budai Skála szomszédságában épülő Simplon Udvar. A sláger kerületekben (VIII., IX., XIV.) épülő, 320-350 ezer forint között beruházások vitték a prímet, a választást elsősorban a beköltözés dátuma, és az alaprajzi elrendezés határozta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik