Élet-Stílus

Kiütötte Hajnalékat a Bayern München

Visszavette a vezetést a tabellán a bajor együttes, amely idegenben sima győzelmet aratott a Karlsruher SC otthonában. A másik vasárnapi összecsapáson Huszti Szabolcsék kaptak egy méretes zakót a Bayer Leverkusentől.

Szombaton Dárdai Pál és a Hertha BSC a Dortmund legyőzésével megelőzte a tabellán a bajorokat, de várható volt, hogy az elsőségük nem tart ki hétfőig, hiszen a Bayern vasárnap az egyik újonchoz látogatott.

Parádéztak a Bayern-újoncok

Hiába futballozott remekül Hajnal Tamás a KSC színeiben, a bajorok a helyzeteiket kíméletlenül kihasználva még ilyen magasságban is megérdemelten nyertek. A négy gólt egytől-egyig olyan játékosok szerezték, akik a nyári átigazolási időszakban érkeztek. Az olasz világbajnok Luca Toni lőtte az elsőt, majd a vébégólkirály Miroslav Klose is megszerezte a maga gólját a szünet előtt.


Kiütötte Hajnalékat a Bayern München 1

Klose szemfüles gólja (dpa)


A KSC a hátrány ellenére nem adta fel a meccset, és a rendkívülien aktív, de időnként kicsit önző Hajnal vezérletével számos ígéretes helyzetet alakított ki. A fordulás után a magyar válogatott ellen is eredményes Altintop növelte háromgólosra az előnyt egy gyönyörűen kidolgozott támadás végén, majd Ze Roberto lőtte be a negyediket. Időközben szépített a KSC, de a vendégek győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Esélye nem volt Husztiéknak

A másik összecsapáson borzasztó gyengén kezdett a Leverkusen, de a fordulás után a Bayernhez hasonlóan az UEFA-kupában vitézkedő csapat bedarálta a Hannovert, és ezzel feljött a harmadik helyre a tabellán. Huszti a hazaiak egyik legjobbja volt, de nem tudta megakadályozni az egyértelmű buktát.

Bundesliga, 6. forduló:
Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-3
Gól:
Kiessling (50.), Vidal (68.), Gekasz (74., 11-esből)

Karlsruhe-Bayern München 1-4
Gól:
Porcello (52.), illetve Toni (5.), Klose (20.), Altintop (49.), Zé Roberto (75.)

Szombaton játszották:
Werder Bremen-VfB Stuttgart 4-1
Schalke 04-Arminia Bielefeld 3-0
Hamburger SV-1. FC Nürnberg 1-0
Hertha BSC-Borussia Dortmund 3-2
FC Energie Cottbus-VfL Wolfsburg 1-2
Hansa Rostock-MSV Duisburg 2-0

Pénteken játszották:
VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik