Élet-Stílus

Döntetlenre végződött Totti és del Piero csatája

Az olasz élvonalban is rangadót játszottak a hétvégén: a másodosztályból feljutó Juventus együttese a tabellát pontveszteség nélkül vezető AS Roma otthonában remizett. A címvédő Inter a hétközi BL-bukta után a bajnokságban sem tudott javítani.

Roberto Mancini együttese a Livornóhoz látogatott a negyedik fordulóban, de ezúttal sem nyert. Az Inter-trénere elkezdhet aggódni a posztjáért, hiszen a hét közben a Chelseatől távozó Jose Mourinho úgy nyilatkozott, hogy az olasz vagy a német bajnokságban tudná elképzelni a jövőjét.

Az Internazionalét már az első percben sokkolta a kiscsapat, és de Vezze találatával másodpercekkel a kezdés után vezetést szerzett. A milánói gárda lassan eszmélt, és egészen a 35. percig tartott mire, Zlatan Ibrahimovic egalizált. Loviso tizenegyesére a második félidőben ismét a svéd válogatott csatár válaszolt a büntetőpontról, így legalább pontot mentve a csapatnak.


Döntetlenre végződött Totti és del Piero csatája 1

Iaquinta pontot mentett a Juvénak (AFP)


A tabellán maradt a második helyen az Inter annak ellenére, hogy az eddig százszázalékos AS Roma pontokat hullajtott a Juventus ellen hazai pályán. A római Olimpiai Stadionban a vendégek Trezeguet találatával előnybe kerültek, de a tavalyi olasz gólkirály, Francesco Totti hat percen belül megfordította a mérkőzést.

Alessandro del Piero is lehetőséget kapott a Juve-kezdőjében, de a válogatottban csalódást okozó veterán a bajnokságban is gyengén szerepelt. A 33 éves középpályás nem sokkal a fordulás után büntetőt hibázott, de a csapata így is ponttal távozott a fővárosból, miután a hajrában Iaquinta beállította a 2-2-es végeredményt.

Az AS Roma és az Inter mellett továbbra is veretlen a Serie A-ban a Fiorentina és az Atalanta együttese. A lilák Mutu góljával verték vasárnap a Cataniát, a bergamóiak az utolsó pillanatban kényszerítették térdre a Laziót.

Serie A, 4. forduló:
AS Roma-Juventus 2-2
Gól:
Totti (30., 36.), illetve Trezeguet (17.), Iaquinta (87.)

Atalanta-SS Lazio 2-1
Gól:
Langella (43.), Zampagna (90.), illetve Mutarelli (69.)

Cagliari-Palermo 0-1
Gól:
Zaccardo (15.)

Catania-Fiorentina 0-1
Gól:
Mutu (4.)
Piros lap: Baiocco (79., Catania)

Empoli-SSC Napoli 0-0

Livorno-Internazionale 2-2
Gól:
Vezze (1.), Loviso (62., 11-esből), illetve Ibrahimovic (35., 72., a másodikat 11-esből)
Piros lap: Maicon (80., Internazionale)

Torino-Siena 1-1
Gól:
Dellafiore (24.), illetve Maccarone (53.)
Piros lap: Codrea (77., Siena)

Később:
Sampdoria-Genoa 20:30 ó

Szombati eredmények:
AC Milan-Parma 1-1
Udinese-Reggina 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik