Élet-Stílus

Szávay Ágnes elődöntős Pekingben

A hatodik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában legyőzte az argentin Maria Emilia Salernit a pekingi torna negyeddöntőjében. Szávay a döntőért a kanai Penggel mérkőzhet.

Kapcsolódó linkek
tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Salerni nem volt ismeretlen a jelenleg a világranglista 23. helyén tanyázó Szávay Ágnesnek. Korábban Dubaiban három játszmában felülmúlta a WTA-ranglista 113. helyezettjét – igaz, rendkívül kiegyensúlyozott mérkőzésen (7:5, 4:6, 7:6).


A viszonylag rövid (1:12.51) találkozón végig Szávay akarata érvényesült. Az öt fogadhatatlan adogatást ütő magyar az első játszmát rendkívül magabiztosan, 6.2-re nyerte. Az elején, 2:2-ig fej fej mellett haladtak a riválisok, majd 3:2-es állás után a Vasas 18 éves kiválósága kétszer is elvette ellenfele adogatását: 40:0-re ellépett a dél-amerikaitól, s első bréklabdáját értékesítette. Miután simán hozta saját játékát, 5:2-nél ismét elvette Salerni szerváját, s így 28 perc alatt 6:2-re nyerte az első játszmát.


A második szettben feljavult az argentin. Már az első játékban három lehetőséghez jutott Szávay szervájánál, s bár elsőt Szávay hárította, a következő labdamenetet Salerni nyerte. Szávay később törlesztett, de 2:2-nél ismét a dél-amerikain volt a sor, sőt 4:2-s vezetésre tett szert. Ekkor úgy tűnt, elúszik a második játszma.


Ám Szávay egyenlített, és 4:4 után mindent eldöntött. Előbb saját szervajátéka után 5:4-s előnybe került, majd az argentin adogatása után 40:15-re vezetett. Salerni az első meccslabdát még hárította, a másodikat azonban ellenfele értékesítette, így a sorozatban négy gémet nyerő magyar lépett a legjobb négy közé.


Szávay Ágnes elődöntős Pekingben 1

Szávay Ágnes öt ászt ütött Salerni ellen (MTI/EPA)


Az elődöntőben Szávay a volt világelső francia Amelie Mauresmóval (10. a ranglistán) vagy a hazai közönség előtt szereplő Peng Suajjal (Peng Shuai, 49.) találkozik.


A pekingi tornán a sérülése után visszatérő, s azóta ellenállhatatlanul teniszező Lindsay Davenport jutott először az elődöntőbe. A magyar idő szerint 6:30-kor kezdő amerikai két játszmában múlta felül a negyedik helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyijevát.

WTA-torna, Peking
– 600 ezer dollár, kemény borítás
Negyeddöntő:
Szávay Ágnes (magyar, 6.)-Salerni (argentin) 6:2, 6:4
Davenport (amerikai)-Gyementyijeva (orosz, 4.) 7:6, 6:1
Peng (kínai)-Mauresmo (francia, 3.) 4:6, 6:4, 6:2
Jankovics (szerb, 2.)-Morigami (japán) 6:3, 7:5

Az elődöntő párosítása:

Szávay-Peng és Jankovics-Davenport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik