Élet-Stílus

Szávay bejutott a nyolc közé Pekingben

A női világranglista 23. helyén álló Szavay Ágnes két szoros szettben legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi keménypályás tenisztornán, és ott az argentin Emilia Salernivel csap össze.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Szávay pályafutása során harmadszor csapott össze Cibulkovával, de amíg Bad Gasteinben (7:5, 6:0), illetve New Havenben (6:1, 2:1-nél feladta ellenfele) könnyedén nyert, addig szerdán Pekingben alaposan megizzadt a továbbjutásért. Pedig Szávay ezúttal jól kezdett, 2:0-s előnyre tett szert, a világranglista 57. helyén álló riválisa azonban egyenlített, majd a meccs során másodszor elvette a magyar lány adogatását, és hozta a sajátját (2:4). Szávay a következő két játékban ugyanezt megcsinálta, ám Cibulkova 4:4-nél újra brékelt, és már a szettért szerválhatott. Szávay ekkor újra villant, 5:5 után pedig mindkét játékos hozta az adogatását, így következhetett a rövidítés, melyben a hatodik kiemelt magyar volt a jobb.


Szávay bejutott a nyolc közé Pekingben 1

Szávay Ágnes remekül küzdött (Getty)



A folytatásban Szávay 1:1-nél brékelt, a fiatal szlovák hölgy azonban rögvest visszavágott ezért, majd 4:4-ig egyikük sem hibázott, amikor adogatott. Ekkor az esélyesebb Szávay került előnybe, és mivel a brék után kiszerválta a szlovák ellenfelét, tíz perc híján két óra alatt beverekedte magát a legjobb nyolc közé, ahol a viadal honlapja szerint azzal az argentin Emilia Salernivel (113.) találkozik, akit idén Dubaiban három játszmában egyszer már legyőzött.

Salerni az orosz Szvetlana Kuznyecova visszalépésével került el ideáig, persze a 2. fordulóban ehhez még le kellett győznie az amerikai Abigail Spearst (6:2, 7:5).

Peking, női torna, 2. forduló:
Szávay (magyar, 6.)-Cibulkova (szlovák) 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik