Élet-Stílus

Szávay továbbjutott Pekingben

A hatodik helyen kiemelt Szávay Ágnes sikerrel vette az első akadályt a 600 ezer összedíjazású keménypályás pekingi tenisztornán: két szettben, 7:5, 6:3-ra győzte le az új-zélandi Marina Erakovicot.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Szávay Ágnes nem kezdett valami jól. A világranglista 128. helyén álló Marina Erakovic brékelőnybe került, 2:0-ra és 3:1-re vezetett, a magyar lány azonban nem esett kétségbe, és az ellenfele adogatójátékát a folytatásban kétszer elnyerve 44 perc alatt zsebre tette az első szettet.

A második játszmában Erakovic rögtön brékelt, ám a 18 éves magyar tehetség most sem hagyta magát, elvette Erkovic következő két szervajátékát, 4:1-re elhúzott, és új-zélandi riválisa már képtelen volt őt utolérni. A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott.

Érdekes, hogy a US Open magyar negyeddöntőse ugyanúgy 7:5, 6:3-ra verte Erkovicot, akárcsak az idei wimbledoni torna selejtezőben. A világranglista 23. helyén tanyázó Szávay következő ellenfele az a szlovák Dominika Cibulkova (57.) lesz, akin a szezon során korábban kétszer már túljutott.

Peking, női torna, 1. forduló:
Szávay Ágnes (6.)-Erakovic (új-zélandi) 7:5, 6:3

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik