Élet-Stílus

Mourinho válthatja valóra a Chelsea álmait

A Chelsea-nek Bajnokok Ligáját kell nyernie, valamint a világ egyik legjelentősebb csapatává kell válnia – fogalmazta a meg a célokat Peter Kenyon, a londoni klub igazgatója, aki azt is elárulta, hogy tervek megvalósítása Jose Mourinho menedzserre vár.

Kapcsolódó linkek

chelsea.lap.hu
sport.lap.hu

Peter Kenyon a tervek ismertetése mellett elmondta, hogy a klub Jose Mourinhóval képzeli el a jövőt.

Ezt azért különösen fontos kihangsúlyozni, mert egyes pletykák szerint, ha a Chelsea az idén sem nyeri meg a BL-t, a portugál menedzser kereshet magának új munkát. Kenyon – akinek bizony komoly szerepe volt van abban, hogy Mourinho 2003-ban Portóból a Stamford Bridgre került – ezt határozottan cáfolta, ehhez még hozzáfűzte azt is, hogy Roman Abramovics klubtulajdonos is a forrófejű portugált szeretné látni hosszútávon a csapat kispadján.


Mourinho válthatja valóra a Chelsea álmait 1

Jose Mourinho vezetheti csúcsra a Chelsea-t (dailymail.co.uk)


Kenyon kiterítette a kártyákat, elmondta, Nyugat-Londoban egy igazi nagycsapatot építenek, és ebben fontos szerepe lesz Mourinhónak, aki a Cheslea-főnök szerint hasonló erényeket tudhat magáénak, mint korábbi munkatársa, a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson.

Kenyon szerint a portugál szakvezető is képzett, nyerőtípusú edző, emellett rendkívül sikeréhes. „A Chelsea-nek a világ vezető klubjává kell válnia, ehhez persze nemzetközi kupagyőzelmekre van szükség, valamint arra, hogy uraljuk a hazai bajnokságot. Abban biztos vagyok, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, csak az a kérdés, mikor. Bár ha mostani csapatra nézek, azt kell mondjam, a nagy diadal már nincs messze” – beszélt a célokról az optimista Kenyon.

A tervek realizálásában Mourinho mellett Andrij Sevcsenkónak is kulcsszerepe lehet. Nem mi állítjuk, hanem a klub egykori klasszisa, a francia Marcel Desailly jósolja azt, hogy a Londonban eddig csalódást keltő ukrán csatár BL-győzelemre vezeti a Chelsea-t. „Sevcsenko egyike a legjobbaknak, még ha most nincs is csúcsformában és sokan kritizálják. Biztos vagyok abban, hogy az ukrán csatár idővel Bajnokok Ligája-győzelemre vezeti a csapatot. Nagyon tapasztalt és motivált, még a többiek is erőt meríthetnek belőle” – magyarázta Desailly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik