Élet-Stílus

Meghalt egy 11 éves futballszurkoló

Egy 11 éves fiú életét vesztette egy ecuadori labdarúgó-mérkőzésen, miután mellkason találta egy petárda. Olaszországban pedig egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy petárdázó szurkoló.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A 11 éves Manuel Cedeno Véliz az Emelec-Barcelona ecuadori bajnoki mérkőzés alatt vesztette életét. A szurkolók petárdákkal dobálták egymást, és az egyik pirotechnikai eszköz éppen mellkason találta a fiatal drukkert, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség már azonosította az elkövetőt – jelentette be Gustavo Larrea belügyminiszter, aki egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a drukkerháborúk miatt tűrhetetlen állapotok uralkodnak a meccseken.

Olaszországban egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság arra a szurkolóra, aki vasárnap a Juventus-Udinese bajnokin elhajított egy petárdát. Nicola Ravasio a nézőteret a pályától elválasztó kerítés felé dobta a veszélyes eszközt, ezért a felfüggesztett büntetése mellett három évre minden sporteseményről kitiltották. A megszállott Juve-drukkernek a „zebrák” mérkőzései alatt a legközelebbi rendőrőrsön kell jelentkeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik