Élet-Stílus

Irak ott akar lenni a 2010-es foci-vb-n

A korábbi norvég szövetségi kapitány, Egil Olsen irányítja a jövőben az Azsiai Kupa-győztes iraki labdarúgó-válogatottat. Az új edzőtől azt várják, hogy kvalifikálja a nemzeti csapatot a 2010-es vb-re.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A 65 éves skandináv szakember a brazil Jorvan Vieirát követi az iraki kispadon, ő júliusban nagy meglepetést okozva Ázsia Kupa-győzelemig vezette a csapatot, de már a nagy menetelés közben jelezte, a torna után távozik. Utódja, Egil Olsen három évre szóló szerződést kötött az iraki szövetségével.

Olsen 1990 és 1998 között Norvégia szövetségi kapitányaként dolgozott, méghozzá rendívül sikeresen, hiszen az 1994-es és az 1998-as világbajnokságra is kijutott a csapata.

Később a Premier League-ben szereplő Wimbledont irányította, ám egy szezon után távoznia kellett a kispadról, miután a londoniak kiestek az élvonalból. Ezt követően hazája U19-es válogatottját, majd a norvég Fredrikstadot és a Valerengát edzette.

Az iraki szövetség azt a célt tűzte ki az új kapitány elé, hogy kvalifikálja a válogatottat a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra. Irak először és utóljára 1986-ban Mexikóban szerepelt vb-n, akkor pont nélkül a csoportkört követően búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik