Élet-Stílus

NFL: Favre rekordja

Az amerikaifutball-bajnokság (NFL) második játékhetén Brett Favre, a Green Bay quarterbackje a liga legeredményesebb irányítója lett.


A 17. idényét taposó Favre a New York Giants ellen 149. sikerét ünnepelhette a ligában, ezzel minden idők legeredményesebb irányítójává vált, maga mögé utasította az eddigi rekordert, a Denver Broncos legendás játékosát, John Elwayt.

„Egy napon talán sokat fog jelenteni a csúcsdöntés, de most csak a következő mérkőzés érdekel. Arra persze büszke vagyok, hogy sok nagy csatának lehetem a részese karrierem során” – így Favre.


NFL: Favre rekordja 1

Minden idõk legsikeresebb irányítója (Getty)



A 38 éves klasszis remekelt a vasárnapi meccsen, három touchdown-passzal segítette győzelemre az övéit. Favre pályafutása során eddig 417 TD-átadást osztott ki, és már csak hárommal van lemaradva a vonatkozó rangsort vezető Dan Marino (Miami Dolphins) mögött. „Ebben a ligában minden rekorddöntés kivételes tett. Favre 149 győzelme magáért beszél” – magyarázta a 2001 után ismét két győzelemmel kezdő Green Bay Packers főedzője, Mike McCarthy.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik