Élet-Stílus

Veszélyben Vitalij Klicsko pályafutása

Az ukrán óriás három éve egyszer már szögre akasztotta a bokszkesztyűt, de most könnyen elképzelhető, hogy valóban befejezi. A néhány napja súlyos sérülést szenvedő nehézsúlyú öklöző trénere szerint nem kizárt, hogy soha többet nem lép szorítóba az idősebbik Klicsko-testvér.

A WBO és a WBC egykori nehézsúlyú bajnoka, Vitalij Klicsko szombaton, ausztriai edzőtáborában, bemelegítés közben sérült meg, így kénytelen volt lemondani a szeptember 22-ére tervezett, Jameel McCline elleni visszatérő mérkőzését. A diagnózis porckorongsérvet mutatott ki, és az ökölvívót még aznap megműtötték az egyik innsbrucki klinikán. A műtétet végző orvos, dr. Twerdy szerint az operáció rendben lezajlott, ám az ökölvívó legalább hat hétig nem húzhat kesztyűt.

Az idősebbik Klicsko-testvér trénere, Fritz Sdunek a Sport1-nek adott interjúban elmondta, hogy Vitalij mindenképpen szeretne még bokszolni. „Egyelőre semmi konkrétat nem mondhatok a soron következő meccséről. Az orvosok döntik el, hogy egyáltalán folytathatja e a ringbeli pályafutását” – mondta a mester.

A 36 éves ukrán bokszoló nem a legszerencsésebb csillagzat alatt született, hiszen a sérülések végigkísérték az egész pályafutását: Chris Byrd ellen a WBO világbajnoki címébe került a vállsérülése, majd idő előtt befejeződött a Lennox Lewis elleni remek összecsapása, bár utóbbihoz a brit sztár pofonjai nagyban hozzájárultak. Klicsko legutóbb 2004 decemberében bokszolt, akkor a nyolcadik menetben kiütötte Danny Williamst.

Az egykori világelsőnek 2005-ben éppen sorozatos sérülései miatt kellett szögre akasztania kesztyűit, ám némi sikertelen politikai próbálkozás után úgy döntött, hogy visszatér a szorítók világába. A sajnálatos eset miatt azonban kérdéses Vitalij visszatérésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik