Élet-Stílus

Törökország-Magyarország 3-0

A magyar labdarúgó-válogatott a Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőn igyekszik bebizonyítani, hogy a vb-győztes olaszok, majd a bosnyákok legyőzése nem a véletlenül műve volt. Az első félidőben szervezetten futballozott a Várhidi-csapat, és még helyzete is volt.

Európa-bajnoki selejtező
C-csoport:
Törökország-Magyarország 3-0
Isztambul, Inönu Stadion, vezeti: Dougal (skót)
Gól: Gökhan (69.), Mehmet Aurelio (73.), Halil Altintop (94.)
Piros lap: Gera (63.)

95. perc: a rettenetesen gyenge játékvezető lefújta a meccset. Ki tudja mit lett volna a vége, ha Gerát nem szórja ki a skót, hanem mondjuk megítéli a teljesen jogos tizenegyest. De mindegy, ebből a találkozóból is sokat tanulhat a fiatal válogatott. A jövő évi kontinenstorna pedig már egy ideje elérhetetlen volt, nem ezen a meccsen múlt.

94. perc: borzasztó potyagól. Altintop lehetetlen szögből, gyakorlatilag az alapvonalról lőtt erősen középre, Balogh pedig a saját kapujába paskolta a labdát. (3-0)

90. perc: Hajnal is besárgult.

87. perc: Hajnal gurított le egy szögletet Tóthnak, aki azonban rosszul célzott.

*A labdabirtoklás aránya: 60%-40% a 85. percben.

Ellaposodott a meccs. Most már a törököknek sem olyan sürgös.

82. perc: Halmosit küldte be a kapitány az utolsó percekre. Dzsudzsák Balázs pihenhet.

A teljesen érthetetlen piros lap megfogta a magyarokat. A törökök percek alatt gyakorlatilag bebiztosították a három pontot.

*A labdabirtoklás aránya: 52%-48% a 75. percben.


73. perc: Balogh első dolga az volt, hogy kikotorta a labdát a hálóból. Egy szöglet után Mehmet Aureliót telibe találta egy kapáslövés. A brazil születésű játékos teljesen üresen maradt a kapu előtt, és nyolc méterről védhetetlen gólt zúdított a bal felsőbe. (2-0)

71. perc: Fülöp eddig bírta. Helyére Balogh János érkezett.

69. perc: vezet a török válogatott. Gökhan két védő között remekül érkezett egy bal oldali beadásra, amely elszállt Fülöp felett. (1-0)

67. perc: a törökök utolsó cserelehetőségüket is kihasználták. Ayhant Serdan Özkan váltotta.

66. perc: Várhidi azonnal reagált: Priskin helyett Tóth Balázs a pályán.

65. perc: Halil Altintop került helyzetbe, de a labda elpattant a Németországban futballozó középpályástól.

63. perc: A skót játékvezető szerint Gera eljátszott egy tizenegyest, és ezért megkapta a második sárgáját. A visszajátszás alapjén egyértelműen kiderült, hogy a West Brom futballistáját a kapus buktatta. Nagyon nehéz lesz a vége…

62. perc: másodszor is cserélt Fatih Terim. Halil Altintop a pályán.

61. perc: ezt most megúsztuk… Altintop rövid szögletébe jó ütemben tette bele a lábát egy török támadó, de a labda centikkel mellément.

59. perc: Priskin szöktette remekül Gerát, akinek a lövésébe még beleért egy védő. A szögletet könnyedén lehúzta Hakan.

56. perc: Tuncay kapta kapásra a tizenhatos bal sarkánál, de a török szerencsére rosszul találta el a labdát.

A második félidő eleje egyelőre a törököké. Emre beállítása alaposan felgyorsította a játékukat.

47. perc: Emre máris villant. Az apró játékos berobbant a tizenhatoson belülre, de az önfeláldozóan kirobbanó Fülöp mentett, majd egy óriási rúgást kapott a fejére a Newcastle középályásától. Fülöp szerencsére folytatja.

46. perc: folytatódhat a játék. Egy helyen változtatott Fatih Terim: Emre érkezett a második félidőre.

Dougal játékvezető véget vetett az első félidőnek. A mérkőzés elején és legvégén fölényben voltak a hazaiak, a köztes időszakban viszont nem játszot rosszul a Várhidi Péter fiatal válogatottja, és egy-két helyzete is akadt.

45+1. perc: nem tudtak felszabadítani a magyar védők, ezt Tuncay használhatta volna ki könnyedén, de szerencsére 8 méterről fölé bombázott a török játékos…

Ezekben a percekben mezőnyjáték folyik.

40. perc: Gera lövése elkerülte a hazaiak kapuját.

*A labdabirtoklás aránya: 64%-36% a 40. percben.

34. perc: egy kontra végén Gökhan került ígéretes helyzetbe, már lövésre lendült a lába, amikor Csizmadia becsúszva mentett. Nagyon kellett!

33. perc: Hajnal megpattanó lövése elkerülte a török kaput.

/U21-es Eb-selejtező: Magyarország-Szerbia 2-1/

*A labdabirtoklás aránya: 51%-49% az 50. percben.

29. perc: Gökhan erőtlen fejesét Fülöp védte.

27. perc: A magyar csapatból Gera után Priskin is besárgult.

24. perc: Hajnal passzolt Priskinhez, aki 15 méterről a bal alsó sarkot célozta meg, éles lövése után Hakan Arikan bravúrral tolta szögletre a labdát.

22. perc: Hamit Altintopnak villant a sárga lap.

*A labdabirtoklás aránya: 69%-31% a 20. percben.

18. perc: Gera kapott sárgát.

Kijött a szorításból a magyar csapat. Szórványos füttyszó a lelátón.

16. perc: Aurélio hibája után Hajnal került helyzetbe, mivel hosszan tolta meg a labdát, a kivetődő Hakan Arikan tisztáni tudott a magyar támadó elől.

12. perc: Dzsudzsák indította Priskint, aki védővel a nyakán mellé lőtt.

Hatalmas nyomás alatt a magyar válogatott kapuja, folyamatosan jönnek a törökök, a mieink bekkelnek, rombolnak lelkesen és fegyelmezetten.

8. perc: Gökdeniz távoli lapos lövését védte Fülöp.

7. perc: Tuncay átadása után Nihat a jobb oldalon éles szögből, a 5 méterről lőtt, Fülöp kezéről felperdült a labda, amely aztán háló tetején pihent meg.

5. perc: Hamit Altintop távolról, mintegy 30 méterről igyekezte meglepni Fülöpöt, a labda négy méterrel ment el a jobb alsó sarok mellett.

2. perc: Tuncay éles szögből az oldalhálóba lőtt, igaz, előtte kivezette a labdát.

1. perc: a hazaiak kezdték a meccset.

36 ezer néző, telt ház, remek hangulat az Inönu Stadion.

Várhidi Péter csapata ezúttal 1-3-3-2-2-es hadrendben játszik, a hazai szövetségi kapitány, Fatih Terim viszont a 4-4-2-es felállást választotta.

A két válogatott eddigi tíz meccséből hat alkalommal nyertek a magyarok, egy döntetlen mellett mindössze három török győzelem született, a gólkülönbség magyar szempontból: 28-11. Legutóbb tavaly októberben találkozott a két csapat, akkor egygólos vendégsiker született Budapesten. A magyarok legutóbb 1990. szeptember 5-én Budapesten, barátságos mérkőzésen győztek (4-1).

Összeállítások
Törökország: Hakan Arikan – Emre Asik, Hamit Altintop, Servet, Ibrahim Üzülmez – Aurélio, Gökdeniz, Ayhan, Tuncay – Gökhan, Nihat. Szövetségi kapitány: Fatih Terim.
Magyarország: Fülöp – Csizmadia, Juhász, Vaskó – Szélesi, Vass, Vanczák – Gera, Hajnal – Priskin, Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.

*Forrás: uefa.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik