Élet-Stílus

Petacchi megtörte az idei átkot

Alessandro Petacchi nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, összetettben továbbra is a 2005-ös bajnok orosz Gyenyisz Mencsov vezet. Az egyetlen magyar induló, Bodrogi László a 141. helyen ért célba.

A Castellón és Algemesí közötti 191,3 km-es etap közepe táján csak két kisebb heggyel kellett megbirkóznia a mezőnynek, így várható volt, hogy a szerdai etap a sprintben fog eldőlni. Két szökevény – José Antonio Lopez (Andalucia-Cajasur) és Raúl Garcia (Relax-Gam) – ugyan hamar meglógott, de ahogy oly gyakran, nem sokkal a cél előtt a karaván utolérte őket.

A mezőnybefutóban pedig az idei spanyol körversenyen egyelőre nem sok sikert arató (egy harmadik és egy hatodik hely) Petacchi bizonyult a leggyorsabbnak. Az olasz kerekes a hajrában a veterán Erik Zabel mögé állt be, majd méterekkel a cél előtt kibújt a csapattárs mögül és magabiztosan győzött. A német sztárt még a világbajnok Paolo Bettini is megelőzte.

Összetettben a mezőnnyel a célba érkező Mencsov megőrizte több mint kétperces előnyét honfitársa, Vlagyimir Jefimkinnel szemben. A szerdai etapot Bodrogi a 141.-ként zárta, összetettben pedig a 122. helyen áll. Csütörtökön az Algemesí és Hellín közötti 176 km-es etap vár a mezőnyre.

Vuelta, 11. szakasz, Castellón-Algemesí, 191,3 km:
1. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) 4:45:34 ó
2. Paolo Bettini (olasz, QuickStep) azonos idővel
3. Erik Zabel (német, Milram) a.i.
…141. Bodrogi László (Credit Agricole) 46 mp hátrány

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 44:27:25 ó
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d,Epargne) 2:01 p hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, Lotto) 2:27 p h.
…122. Bodrogi 1:12:13 ó h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik