Élet-Stílus

Kosár-Eb: csoportgyőztes spanyolok

A világbajnok spanyolok mellett Oroszország, a címvédő Görögország és Horvátország lépett a nyolc közé a középdöntő E csoportjából, míg Portugália és Izrael számára befejeződött a kosárlabda-Eb.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A harmadik, utolsó mérkőzését is győzelemmel abszolválta a világbajnok spanyol válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében, és így csoportelsőként jutott a kieséses szakaszba.

Igaz, Pau Gasolék nehezen lendültek játékba az Izrael elleni csoportzárón, az első negyedet teljesen átaludták, és csak a harmadik felvonásban vették át a vezetést. Ám innentől kezdve már nem volt pardon, a záró negyedet 25-5-re nyerték a házigazdák, akik közül ezúttal is Gasol volt a leginkább elemében. A Memphis Grizzlies játékosa 76,9 százalékkal dobott a mezőnyből, büntetőt pedig egyet se hibázott, ekképp a torna során már harmadszor jutott 26 pontig.


Kosár-Eb: csoportgyőztes spanyolok 1

Pau Gasol ezúttal is remekelt (Getty)


„Teljesítettük a célunkat, a csoport élén végeztünk. Ezért persze keményen meg kellett harcolnunk, Izrael is alaposan megnehezítette a dolgunkat” – magyarázta Gasol. A spanyolok mellett Oroszország, Görögország és Horvátország jutott tovább az E jelű középdöntőcsoportból, míg Izrael mellett Portugália búcsúzott. A keddi záráson a görögök – a 17 pontot és 9 lepattanót termelő Dimosztenisz Ntikodisz vezetésével – lazán verték a portugálokat, míg az oroszok a horvátok torkán nyomták le a vereség keserű piruláját.

Két negyeden át a déli szomszédaink voltak egy hajszálnyival jobbak, a folyatatásban viszont már az oroszok domináltak, és végül 83-70-re nyertek. A szbornaja vezére ezúttal is Andrej Kirilenko volt, a Utah Jazz ásza sorozatban másodszor szerzett legalább 20 pontot. Most éppen kereken annyit.

A kieséses szakaszban a most továbbjutott válogatottak keresztbe játszanak az F csoport első négy helyezettjével, azaz az elsők a negyedikekkel, míg a másodikok a harmadikokkal vívnak majd meg az elődöntőbe kerülésért.

Eb, középdöntő, E-csoport:
Spanyolország-Izrael 99-73
Görögország-Portugália 85-67
Oroszország-Horvátország 83-70

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 9 pont
2. Oroszország 9
3. Görögország 8
4. Horvátország 7
5. Portugália 6
6. Izrael 6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik