Élet-Stílus

Két magyar autó debütált Frankfurtban

Jelenleg a 62. személyautó-kiállítás zajlik Frankfurtban, de olyan valószínűleg még sosem történt, hogy két magyar autó világpremierjét rendezzék egy évben. Persze az Opel Agila is csak pont annyira magyar, mint a Suzuki Splash.

Telefonos érdeklődésre az esztergomi forrásból kiderül, hogy az itt kiállított autók is hazánkban készültek, de nagyon a legelejéből valók, még nem tartanak a próbagyártásnál sem. A lemezek alatt az Agila és a Splash is jórészt a Swift technikáját használja, de mások a motorjaik.

A Splash-Agila-párosba a 65 lóerős egyliteres, a 86 lóerős ezerkettes benzines és a 75 lóerős dízel közül választhatunk. Utóbbit Indiában gyártják, a Fiat 1,3 literes dízelmotorjáról van szó, és a piactól függ, kap-e részecskeszűrőt.

Két magyar autó debütált Frankfurtban 1

Két magyar autó debütált Frankfurtban 2

Agila Splash

Két magyar autó debütált Frankfurtban 3


A Suzuki és az Opel eltérően helyezi el a kisautókat. Az Opelnél az Agilát váltja le, és továbbra is Agilának hívják, a japán fél viszont nem a Wagon R+ utódlását hangsúlyozza. A Suzuki embere a standon arról beszélt, hogy ők nem erőltetik a Wagon R-dolgot, mert az egy Japánnak tervezett, szögletes, praktikus dobozautó volt, ez viszont az áramvonalasabb formával már talpig Európa.

Mind a Suzuki, mind az Opel jövő március-áprilisra ígérte az autó bemutatását, a sorozatgyártás januárban kezdődik. Arról sajnos nincs információnk, hogy mennyibe fognak kerülni. Egyszerre két magyar autó minket is nagyon foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik