Élet-Stílus

Indul a Corvin-sétány építése

A józsefvárosi Corvin- sétány 60 ezer négyzetméteres fedett sétáló és bevásárló utcája a 2009 harmadik negyedévi átadásakor a francia Klépierre tulajdonába kerül - jelentette be Futó Gábor, a fejlesztő Futureal csoport vezérigazgatója.

A Corvin Átrium nevű létesítmény 120 ezer négyzetméteres, ebből foglal el négy szinten közel 60 ezer négyzetmétert a kereskedelmi rész, felette irodák lesznek. Az épület alatt 1 200 férőhelyes mélygarázs épül. Az alapozást már elkezdte a Strabag. A létesítmény bérlőkkel való feltöltését a fejlesztő és a vásárló együtt végzi.

A vételárat üzleti titoknak minősítette Futó Gábor vezérigazgató, csak annyit mondott, hogy az függ majd a bérlőkkel való feltöltés mértékétől is. A kereskedelmi-vendéglátó létesítmények 6 200 négyzetméteren tovább húzódnak a sétány többi épületének a földszintjein is. A 22 hektáros Corvin sétány 2009 végéig félig beépül. A teljes átadás 2012-re várható, addig – egyebek mellett – 2 800 lakás és 150 ezer négyzetméter iroda is felépül.


A Corvin Sétány kereskedelmi fejlesztése 2 részből tevődik össze, a Corvin Atrium fedett sétáló és bevásárló utcából és egy több ütemben megépülő nyitott részből, amely a Corvin sétány 2 oldalán húzódik végig.



Indul a Corvin-sétány építése 1

A Corvin Sétány egyik lakóépületének a látványterve (forrás:corvinsetany.hu)


Első ütemben a Corvin Atrium üvegtetővel fedett sétáló és bevásárló utca kerül megépítésre, 4 szintjén összesen 34.600 nm bérbe adható területtel. Ebből egy teljes szint étterem és szórakozóhely, továbbá egy 1 200 férőhelyes mélygarázs szolgálja majd ki a látogatókat.


A további ütemekben a Corvin sétány 2 oldalán elhelyezkedő földszinti vendéglátó, sport és kereskedelmi egységek kerülnek kialakításra, amelyek összességében a Liszt Ferenc tér háromszorosát kínálják majd. Az 6 200 négyzetméter vendéglátó- és üzlethelyiséget, valamint a főváros legnagyobb fitnesz létesítményét és egy 25 méteres uszodát tartalmazó második ütem építése is megkezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik