Élet-Stílus

Fájó kudarc az izraeli pótselejtezőn

A magyar női kosárlabda-válogatott utolsó Európa-bajnoki pótselejtező-mérkőzésén vereséget szenvedett Izraelben, ezzel elveszítette az esélyét arra, hogy részt vehessen az itáliai Eb-n.

Kapcsolódó linkek


kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A csoportelső magyarok 11 napja 73-54-re verték Izraelt Győrben, a Ramat Ganban aratott siker pedig már azt jelentette volna, hogy a szombati, utolsó játéknaptól függetlenül – amikor is az izraeliek majd Bulgáriában lépnek pályára – már biztos résztvevői a közvetlen Eb-kvalifikációs minitornának.

Az is Bencze Tamás együttese mellett szólt, hogy a két gárda eddigi öt tétmeccsét rendre a piros-fehér-zöldek nyerték meg (az elsőt 1950-ben 95-13-ra).

A szerdai összecsapás azonban nem igazolta az előjeleket, ugyanis bár a vendégek a nagyszünetben még 39-33-ra vezettek, a második félidőben már csak 21(!) pontot hozott össze a válogatott, így a házigazdák a vártnál simábban nyertek.


Fájó kudarc az izraeli pótselejtezőn 1

Elbuktunk! (MTI)



A magyarok ezzel 2005 után ismét elszalasztották az Eb-részvételt, ugyanis a B csoportban a szombati Bulgária–Izrael-találkozó után az egyik riválisnak biztosan jobb lesz a kosáraránya. Legrosszabb esetben ráadásul akár utolsó is lehet a Bencze-csapat, ebben az esetben pedig Olaszországban nem az Európa-bajnoki szereplésért, hanem az A osztályban maradásért kellene megküzdenie.

Női Eb-pótselejtező, B-csoport:
Izrael–Magyarország 82-60

A csoport állása:
1. Magyarország 6 pont/4 mérkőzés (241-249)
2. Izrael 5/3 (212-197)
3. Bulgária 4/3 (177-184)

Azonos pontszám esetén a kosarak aránya dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik