Élet-Stílus

F1: a Renault-t is kizárhatják

A McLaren sorsa akár a csütörtöki FIA-meghallgatáson eldőlhet, de ha buknak, lehet, hogy a Renault-t is magukkal rántják. Ron Dennis ugyanis bepanaszolta a franciákat.

Az egyre bonyolultabb és több szálon futó kémügyben az érintett Ferrari mellett a Renault támadta a leghangosabban a McLarent – a csapat megbüntetésével ugyanis elhalászhatnák Fernando Alonsót.

Most azonban a franciák is bajba kerülhetnek, mert a McLaren is kiborítja a bilit: a Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) szerdán megerősítette, hogy a wokingi csapat bepanaszolta a Renault-t. Az ügy jellegéről pontosabbat nem árultak el, de hangsúlyozták, hogy közvetlenül nincs köze a kémügyhöz és a csütörtöki tárgyaláshoz.


F1: a Renault-t is kizárhatják 1

Dennis, Haug és Briatore: kicsinálják egymást? (vezess.hu)


“A találgatások után most megerősíthetjük, hogy a McLaren jogászai a Renault-t érintő kérdésekkel fordultak hozzánk. Azt is kijelentjük azonban, hogy a Renault vizsgálata nem képezi részét a McLaren állítólagos szabályszegését illető nyomozásunknak. Az FIA a McLarent is emlékeztette arra, hogy a csütörtöki párizsi meghallgatás kizárólag az ügyben felmerült új bizonyítékokra koncentrál. Más ügyekkel külön vizsgálat keretében foglalkozunk, ha szükséges. A Renault-nak tudomása van az ügyről és készséggel együttműködik” – szól az FIA közleménye.

A spanyol Marca című sportlap többet vél tudni: azt állítják, hogy Ron Dennisnek olyan bizonyítéka van, ami “a francia csapat azonnali kizárását okozhatja”. A fentiek tükrében Flavio Briatore Monzában, a McLaren motorhome-jában tett látogatása is új értelmet nyer: talán nem is Fernando Alonso szerződése volt a téma. Bokszutcai bennfentesek szerint műszaki kérdésről van szó, és arról is beszélnek, hogy a McLaren esetleg más csapatokkal szemben is lépésekre készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik