Élet-Stílus

Elstartolt a magyar Britannica online lexikona

Hétfőtől elérhető a Britannica Hungarica 18+1 kötetének online verziója a vilagtudasa.hu internetcímen. A patinás enciklopédia fizetős szolgáltatása 77 ezer szócikkel, térképekkel, videókkal és teljes multimédiás környezettel teszi bárki számára elérhetővé a vaskos kötetek anyagát.

A hazai internetes kínálatból mindezidáig hiányzó „online enciklopédia” műfajában igyekszik mérvadó lenni a most indított előfizetéses weboldal. A megvalósítás felett bábáskodó Lexikon Kiadó és Terjesztő Kft. állítása szerint az évi 9900 forintért, az előfizetők a ma elérhető legteljesebb tudástár felhasználóivá válhatnak, korlátozás nélkül böngészhetik az enciklopédia szövevényes oldalait.

A oldalakon böngészők kedvenceiket megoszthatják ismerőseikkel, a szócikkeket és médiafájlokat munkájuk során belinkelhetik, egyszerű hivatkozással akár cikkeikből is elérhetővé tehetik a Britannica magyar nyelvű anyagait.

A kiadó vezetői, az enciklopédia fejlesztői tárgyalásokat folytatnak az oktatási intézményekkel, iskolákkal, könyvtárakkal, hogy a Britannica online verziója minél szélesebb körben hozzáférhetővé váljon, a tanárok, oktatók és a tanulók számára egyaránt. A bemutató sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az évvégére a kiadó 30-40 ezer előfizetőre számít.

A sajtótájékoztatón a kiadó képviselői kiemelték, hogy nem szándékoznak versenyezni az ingyenes online lexikonokkal, a hagyományos Britannica minőségű online megvalósítás ellenőrzött tudásában bízva indítják el a szolgáltatásukat.

Az oldalak azok számára is kínálnak érdekességeket, akik nem előfizetői a szolgáltatásnak, vagy akik csak kipróbálni szeretnék a Britannica tudását, ők ingyen böngészhetik a számukra fejlesztett limitált tartalmat, illetve 10 órás kipróbáló csomagot vásárolhatnak néhány száz forint ellenében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik