Élet-Stílus

US Open: Henin-Kuznyecova döntő

A világranglista éllovasa, a belga Justine Henin és az orosz Szvetlana Kuznyecova játssza a női egyes döntőjét az amerikai nemzetközi teniszbajnokságon. Előbbi a hazai Venus Williamst, míg utóbbi az orosz Anna Csakvetadzét győzte le a pénteki elődöntőben.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A belga világelső mindkét Williams-lányt legyőzte a US Openen, az már más kérdés, hogy Serena a balszerencséjére fogta, Venus pedig rosszulétével magyarázta a saját vereségét – persze a lényeg, hogy a 2003-as bajnok Henin, akárcsak tavaly, idén is bekerült az amerikai Grand Slam-viadal döntőjébe.

„Kevesen gondolták, hogy képes leszek legyőzni Venust, de én hittem magamban, és most roppant büszke is vagyok. Egyébként nem könnyű a Williams-lányok ellen játszani” – szólt a belga világelső. Tény: Henin izzasztó, ugyanakkor rendkívül színvonalas mérkőzésen verte a közönségkedvenc Venust.

Már az első gémben elvette ellenfele adogatását, és 5:4-nél három szettlabdája is volt, a 2000-es és 2001-es US Open-győztes Venus azonban hárította ezeket, majd a következő játékban két labdára volt a játszma megnyeréséről. Erről végül a rövidítés döntött – Henin javára. A következő szettben a belga klasszis hiába húzott el 3:0-ra, Venus egyenlített, sőt 3:3-nál három bréklabdája is volt, ekkor azonban Henin villant. Venus 3:5-nél újra elvette ellenfele adogatását, ám mivel ezt követően a sajátját elbukta, Henin fogadhatta a gratulációkat.


US Open: Henin-Kuznyecova döntő 1

Justine Henin remek meccsen gyõzött (Getty)



A másik ágról a 2004-es US Open győztese, Szávay Ágnes legyőzője, azaz Szvetlana Kuznyecova került a fináléba, miután a szintén orosz Anna Csakvetadze a megnyert első szett után összesen már csak két gém megnyerésére volt képes ellene. A 2007-es női döntő két résztvevője eddig 16-szor találkozót vívott, Henin ebből 14-et megnyert, utoljára, a berlini torna elődöntőjében viszont a 22 esztendős orosz teniszező diadalmaskodott.

A férfi párosok versenye Simon Aspelin és Julian Knowle sikerét hozta az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a svéd-osztrák tandem a pénteki döntőben a Lukas Dlouhy, Pavel Vizner cseh kettőst verte két szettben, 7:5, 6:4-re.

US Open, Flushing Meadows
Nő egyes, elődöntő:

Henin (belga, 1.)-V. Williams (amerikai, 12.) 7:6, 6:4
Kuznyecova (orosz, 4.)-Csakvetadze (orosz, 6.) 3:6, 6:1, 6:1

Férfi páros, döntő:
Aspelin/Knowle (10.)-Dlouhy/Vizner (9.) 7:5, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik