Élet-Stílus

Szávay: túl sokat hibáztam

Szávay Ágnes saját bevallása szerint sokat hibázott, ezért nem volt esélye az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

„Nem ment jól a játék, és ez így egy jól játszó Kuznyecova ellen sajnos kevés volt! Azt hiszem, hogy amit próbáltam csinálni, az alapvetően nem volt rossz, de sajnos nagyon-nagyon sokat hibáztam! Fontos helyzetekben pedig sokszor rosszul döntöttem” – írta internetes oldalán a 6:1, 6:4-re elveszített meccs után a magyar teniszező.

A világranglistán jelenleg még a 31. helyen álló Szávay nem titkolja, hogy szomorúságot érez a vereség miatt, holott egyesben előzetesen a harmadik fordulóba jutást tűzte ki célul maga elé.

Szávay túlteljesített

„Most egy kicsit el vagyok keseredve, pedig tudom, hogy összességében véve jól szerepeltem. A verseny előtt két kanyart szerettem volna nyerni egyéniben! Ezt végül is túlteljesítettem, de (…) evés közben jön meg az étvágy! Én egy picit éhes maradtam most” – folytatódik az értékelés.


Szávay: túl sokat hibáztam 1

Párosban csütörtök délután lép pályára (MTI/AP)


A magyar játékos azért sietett leszögezni, nem történt tragédia. „Szép eredményt értem el, de lehet, hogy még nem jött el az én időm?! Lehet, hogy még keményebben kell dolgoznom, de most már sokkal könnyebb lesz! Eddig sokszor „csak” bíztam benne, de most tudom, hogy jó úton járok! Nagyon nehéz lesz innen továbblépni, de ígérem, hogy rajtam nem fog múlni.”

Roddicknak megint nem sikerült

A svájci világelső Roger Federer ismét legyőzte az amerikai Andy Roddickot, s ezzel bejutott az elődöntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A svájci sztár, aki Roddick elleni eddigi 15 mérkőzéséből 14-szer győzött, a magas színvonalú összecsapás első két játszmájában rövidítésben, míg a harmadik szettet magabiztosan, 6:2-re nyerve verte riválisát.

Federer ellenfele az orosz Nyikolaj Davigyenko lesz az elődöntőben, aki a vártnál talán könnyebben győzte le a német Tommy Haast.

A nők versenyében a hazai Venus Williams jutott be utolsóként a négy közé: az idei wimbledoni győztes óriási csatában, a döntő szett rövidítésében győzte le a szerb Jelena Jankovicot.

—-Eredmények, további program—-

US Open
Férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1)-Roddick (amerikai, 5.) 7:6, 7:6, 6:2
Davigyenko (orosz, 4.)-Haas (német, 10.) 6:3, 6:3, 6:4

Női egyes, negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 12.)-Jankovic (szerb, 3.) 4:6,
6:1, 7:6
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.)-Szávay Ágnes 6:1, 6:4
Csakvetadze (orosz, 6.)-Peer (izraeli, 18.) 6:4, 6:1
Henin (belga, 1.)-S. Williams (amerikai, 8.) 7:6, 6:1

Az elődöntőben:
Henin (belga, 1.)-V Williams
Kuznyecova-Csakvetadze

Szávay Ágnes párosban még versenyben van az év negyedik Grand Slam-viadalán: a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán magyar idő szerint csütörtökön 17 órától mérkőzik a fináléba jutásért a tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang kettős ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik