Élet-Stílus

Párosban is kiesett Szávay Ágnes

Szávay Ágnes a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán 6:2, 7:6-ra kikapott az ötödik helyen kiemelt tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang duótól az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyének elődöntőjében, így befejezte szereplését az év utolsó Grand Slam-tornáján.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A jóval rutinosabb, és előkelőbb helyen rangsorolt ellenfél két játszmában ejtette ki a centerpályán a magyar-cseh kettőst. Az ázsiai párossal szemben 1:2-ig tudták tartani a lépést Szávayék, ezután azonban szinte semmi nem sikerült nekik, és percek alatt simán 6:2-re elvesztették a nyitó játszmát.

A folytatásban sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék. A felek sorozatosan vették el az ellenfél adogatását, 2:2-ig egyik egység sem tudta hozni a saját szervagémjeit. Ezután megrázták magukat a tajvaniak, de szerencsére Ágiék is jobban koncentráltak az adogatásaiknál – jöhetett a rövidítés. Ebben a műfajban sajnos az egész mérkőzésen összeszedettebb benyomást keltő tajvaniak voltak jobbak, és végül teljesen megérdemelten nyertek.

Az ázsiai kettős 1 óra 43 perc diadalmaskodott, s a fináléban a hatodikként rangsorolt Kveta Peschke, Rennae Stubbs cseh, ausztrál vagy a hetedik helyen kiemelt Nathalie Dechy, Dinara Szafina francia, orosz duóval találkozik.

Szávay egyesben szerdán fejezte be szenzációs szereplését a US Openen: a negyeddöntőben az orosz Szvetlana Kuznyecova búcsúztatta.

US Open, női páros, elődöntő:
Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh, 14.) – Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang (tajvani, 5.) 2:6, 6:7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik