Élet-Stílus

US Open: Henin elődöntős, Nadal búcsúzott

Elsőként a világelső belga Justine Henin jutott be a női elődöntőbe a US Openen, miután magabiztosan legyőzte az amerikai Serena Williamst. A férfiaknál Rafael Nadal a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Justine Henin és Serena Williams sorozatban immáron harmadik alkalommal csapott össze egymással Grand Slam-torna negyeddöntőjében, és akárcsak a Roland Garroson és Wimbledonban, ezúttal is a belga jutott tovább. Csak az első játszma volt szoros, mind a két klasszis egy-egy alkalommal vette el az ellenfele adogatójátékát, de a rövidítésben már Henin volt a jobb, így 61 perc alatt előnybe került. A folytatás is az első helyen kiemelt, 2003-as bajnok Henin szája íze szerint alakult, ugyanakkor talán maga sem gondolta volna, hogy ennyire sima lesz a „rangadó” vége.

A női világelső 11 nyerőt ütött, kétszer brékelt, és csak egyetlen játékot engedett ki a kezéből, ezzel 36 perc alatt túl is jutott a második játszmán, kiharcolva ezzel a négy közé kerülést. „Sok szerencsés ütése volt, én meg sokat hibáztam” – foglalta össze a bukása okait a kétszeres US Open-bajnok Serena.


US Open: Henin elődöntős, Nadal búcsúzott 1

Rafael Nadal kénytelen volt gratulálni az ellenfelének (MTI/EPA)



A férfiaknál a nyolc közé jutás volt a tét. A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics és a huszadikként rangsorolt argentin Juan Ignacio Chela továbbjutása (az argentin Juan Monacóval, illetve a svájci Stanislas Wawrinkával szemben) nem meglepetés, a végső sikerre is esélyesnek tartott Rafael Nadal búcsúja viszont már ebbe a kategóriába tartozik. A második kiemelt mallorcai négyszettes meccsen kapott ki honfitársától, a szintén spanyol David Ferrertől.

Nadal feltűnően sokat bakizott, 41 önhibát, adogatásainál pedig hét kettős hibát is vétett, így nem tudta megismételni a 2006-os, azaz a US Openen mutatott eddigi legjobb teljesítményét, a nyolc közé jutást. „Nagyon csalódott vagyok, de ilyen a tenisz” – mondta Nadal. Ernests Gulbis menetelése is véget ért, az eddig remeklő lett játékost, US Open-újoncot a spanyol Carlos Moya állította meg.

US Open, Flushing Meadows
Női egyes, negyeddöntő:

Henin (belga, 1.)-S. Williams (amerikai, 8.) 7:6, 6:1

Férfi egyes, nyolcaddöntő:
Moya (spanyol, 17.)-Gulbis (lett) 7:5, 6:2, 6:7, 6:4
Ferrer (spanyol, 15.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:7, 6:4, 7:6, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)-Monaco (argentin, 23.) 7:5, 7:6, 6:7, 6:1
Chela (argentin, 20.)-Wawrinka (svájci) 4:6, 6:2, 7:6, 1:6, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik