Élet-Stílus

Szávayék már az elődöntőben

Szávay Ágnes - oldalán a cseh Vladimira Uhlirovával - bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyében. Egyesben a magyar teniszező szerda este harcolhatja ki a négy közé jutást.

A 14. helyen kiemelt magyar, cseh duó a legjobb nyolc között a Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova francia, orosz kettőst győzte le 3:6, 6:3, 6:3 arányban. A mérkőzés eleje nem Szávayék szája íze szerint alakult. Az egyesben is a nyolc között szereplő magyar kiválóság és partnere viszonylag simán bukta el az első szettet (Szávay először vesztett játszmát Flushing Meadows-ban), ám a másodikat már jóval kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel hozta.

A mindent eldöntő szettet nagyszerűen kezdték Szávayék, hiszen először nyerték saját adogatójátékukat, majd break-eltek, és ismét hozták magukét (3:0). A hatodik játék rendkívüli izgalmakat hozott: mindkét duónak többször is volt esélye elnyerni a másik adogatását, ez végül Szávayéknak sikerült, és ezzel el is döntötték az összecsapást.


Szávayék már az elődöntőben 1

A fiatal magyar egy elõdöntõt már biztosan játszik (MTI/AP)


Szávayék a fináléba kerülésért a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani, Bethanie Mattek, Sania Mirza amerikai, indiai duó mérkőzésének győztesével találkoznak.

A magyar tehetség szerdán egyesben folytatja szereplését: a tét ezúttal is a legjobb négy közé kerülés, az ellenfél a negyedik helyen rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.

Grand Slam-torna elődöntőjében magyar játékos utoljára 2003-ban szerepelt: akkor Mandula Petra az ausztrál nyílt teniszbajnokság párosküzdelmeiben az olasz Emanuelle Gagliardi oldalán játszhatott a fináléba kerülésért, de vereséget szenvedtek.

US Open
Női páros, negyeddöntő:
Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh, 14.)-Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova (francia, orosz) 3:6, 6:3, 6:3

Férfi egyes, nyolcaddöntő:
Chela (argentin, 20.)-Wawrinka (svájci) 4:6, 6:2, 7:6, 1:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik