Élet-Stílus

Serie A: maradt az élen a Juventus

Kapcsolódó linkek

asroma.lap.hu
sport.lap.hu

Tabella

Az első mérkőzését kiütéssel nyerte a tavalyi szezon előtt a másodosztályba visszasorolt Juventus együttese. Claudio Ranieriék a második összecsapáson már alaposan megszenvedtek. A játékosok elsősorban Gianluigi Buffonnál hálálkodhatnak, a kapus sokadszorra bizonyította be klasszisát. A rutinos portás, ahogy mondani szokás kivédte a Cagliari támadóinak a szemét.

A váratlanul gyengén futballozó Juve kétszer is megszerezte a vezetést az elmúlt pontvadászat 16. helyezettje ellen. A Cagliari helyenként kimondottan látványos focival hosszú percekre beszorította a papíron jóval erősebb ellenfelét, és kétszer ki is egyenlített Foggia révén. Chiellini gólja az utolsó percben érkezett, és erre már nem tudtak felelni a Cagliari játékosai. A Juventus némi szerencsével begyűjtötte a három pontot, és ezzel vezeti a tabellát.

Az AS Roma is hat pontos a második forduló után, Tottiék csak a gólkülönbségük miatt szorultak a második helyre. A fővárosi csapat könnyedén múlta felül hazai pályán a Sienát a második körben.

Az elmúlt szezon első felének a meglepetéscsapata, a Palermo egy félidő alatt lefocizta a pályáról a Livornót, a második félidőben laza kocogással is megőrizte az előnyét.

Az újonc Napoli együttese az első fordulós vereség után Udinesében lőtt öt gólt, és ezzel jelenleg megelőzi a tabellán az AC Milant. A BL-győztes csapat hétfőn fogadja a forduló rangadóján a Fiorentina együttesét.

Vasárnap este nem született gól a Sampdoria és a Lazio találkozóján, jóllehet, mind a két csapat előtt adódtak helyzetek szép számmal. A házigazda genovai csapatban az ukrán-magyar Koman Vladimir ezúttal a kispadra sem ülhetett le.

Serie A, 2. forduló:
AS Roma-Siena 3-0
Gól:
Aquilani (17.), Giuly (82.), Totti (89.)

Atalanta-Parma 2-0
Gól:
Zampagna (21., 11-esből), Carrozzieri (65.)

Cagliari-Juventus 2-3
Gól:
Foggia (56., 81., mindkettőt 11-esből), illetve Trezeguet (54.), Del Piero (76.), Chiellini (90.)
Kiállítva: Grosso (83.), illetve Zebina (81.)

Catania-Genoa 0-0

Livorno-Palermo 2-4
Gól:
Rossini (54.), Grandoni (74.), illetve Rinauldo (9.), Miccoli (27., 37.), Amauri (41.)

Torino-Reggina 2-2
Gól:
Rosina (45.), Ventola (58.), illetve Amoruso (31.), Cozza (90.)

Udinese-Napoli 0-5
Gól:
Zalayeta (16., 70.), Domizzi (41.), Lavezzi (65.), Sosa (81.)

Sampdoria-SS Lazio 0-0
Kiállítva:
Ziegler (82., Sampdoria)

Szombati meccs:
Empoli-Internazionale 0-2

Hétfői meccs:
AC Milan-Fiorentina 18

Ajánlott videó

Olvasói sztorik