Élet-Stílus

Kikapott a Chelsea, emberhátrányban nyert az Arsenal

Kapcsolódó linkek

arsenal.lap.hu
sport.lap.hu

Tabella

A Portsmouthnak idegenben nem lehettek túl vérmes reményei az Ágyúsok ellen, és a kiscsapat ennek megfelelően defenzív játékra és gyors kontrákra rendezkedett be. Néhány perc elteltével a taktika kis híján meg is hozta a gyümölcsét, de a bíró érthetetlen módon tovább intett azok után, hogy Senderos szabálytalankodott a tizenhatoson belül.

Mark Halsey viszont nem habozott, amikor a másik oldalon James buktatta Robin van Persie-t. A megítélt büntetőt Adebayor magabiztosan értékesítette, megszerezve az első találatát az idei szezonban. A folytatásban az Arsenal akarata érvényesült, a londoniak elsősorban a szélekről próbáltak feltörni a labdákat könnyelműen eladó Pompey védelmét.

A fordulás előtt sikerült is megduplázniuk az előnyüket egy szöglet után. Gilberto Silva fejese telibe találta Cesc Fabregast, aki hamar eszmélt és fordulásból a hálóba zúdította a labdát.

A szünet után a játékvezető szinte azonnal kiállította Senderost. A svájci utolsó emberként akadályozta Kanút, és azonnal pirosat kapott. Az emberhátrányban játszó londoniak nem álltak be védekezni, hanem egy óra elteltével Rosicky bombagóljával végleg bebiztosították a három pontot. Kanúnak már csak a becsületgólt sikerült megszereznie.

A Chelsea együttesét a forduló utolsó összecsapásán alaposan megtréfálta idegenben az Aston Villa. A birminghami szurkolók kimondottan élvezetes meccs után ünnepelhettek, hiába támadott az utolsó fél órában kétségbeesetten a Chelsea, Drogbáék még csak a szépítő gólt sem tudták megszerezni.

Premier League, 5. forduló:
Arsenal-Portsmouth 3-1
Gól:
Adebayor (8., 11-esből), Fabregas (35.), Rosicky (59.), illetve Kanu (60.)
Kiállítva: Senderos (50., Arsenal)

Blackburn Rovers-Manchester City 1-0
Gól:
McCarthy (13.)
Kiállítva: Tugay (54.), illetve Dunne (65.)

Aston Villa-Chelsea 2-0
Gól:
Knight (47.), Agbonlahor (88.)

Szombati meccsek:
Manchester United-Sunderland 1-0
FC Liverpool-Derby County 6-0
Bolton Wanderers-Everton 1-2
Fulham-Tottenham Hotspur 3-3
Middlesbrough-Birmingham City 2-0
Newcastle United-Wigan Athletic 1-0
Reading-West Ham United 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik