Élet-Stílus

San Marinó-i Nagydíj: a víz volt az úr

Talmácsi Gábor megnyerte az első szabaedzést a nyolcadliteres géposztályban a San Marinó-i Nagydíjon, a folytatásban azonban már a víz volt az úr az olaszországi Misanóban, a szakadó eső, a tomboló vihar miatt a pénteki délutáni programot törölték is szervezők.

A tomboló vihar miatt mind a három géposztályban az első szabadedzéseket tudták csak megtartani a San Marinó-i Nagydíj pénteki első napján, a lezúduló csapadék teljesen elárasztotta az aszfaltcsíkot a szél pedig olyan erős volt, hogy még a belső televíziós közvetítőlánc is megszakadt. Mintegy félórán át esett, ennek következtében a kanyarokban és a boxokban is állt a víz, ezért a rendezők úgy döntöttek, elmarad a pénteki folytatás. „Legalább pihenünk egy kicsit, és ha lehet, még motorozok is egyet” – mondta az MTI-nek az Apriliával versenyző Talmácsi Gábor, aki a nyolcadliteresek között jelenleg a második a vb-pontversenyben csapattársa, Hector Faubel mögött.


San Marinó-i Nagydíj: a víz volt az úr 1

Talmácsi Gábor várja a folytatást (talma.hu)



Talma a délelőtti első szabadedzésen remekelt. Már akkor is szakadt az eső, a magyar kentaurt azonban ez cseppet sem zavarta: 1:55.450-es idejével alaposan feladta a leckét mindenkinek. Társai el is hasaltak a vizsgán, leginkább a vb-összetettben vezető Hector Faubel, aki csak a 18. legjobb időt érte el. A 250-es géposztályban Andrea Dovizioso volt a leggyorsabb (Tóth Imre az eggyel alacsonyabb kategóriában szereplő Talmácsinál rosszabb idővel a 24. lett…), míg a királykategóriában Marco Melandri nyerte az edzést Valentino Rossi, illetve a világbajnokságot toronymagasan vezető Casey Stoner előtt.

„A reggeli első szabadedzés rendben volt, a pálya nagyszerű, remek a tapadása, egy kissé a Pannonia Ringre emlékeztet. A motor jó, így aztán bízom abban, hogy szombaton és vasárnap is jól mennek majd a dolgok” – tekintett előre Talma. A pénteki edzéseket végleg törölték, a szombati programban minden géposztályban csak egy-egy kvalifikációs tréninget rendeznek.

Ha az időjárás is engedi…

—-Eredmények—-

Gyorsasági vb, San Marinó-i Nagydíj
125 kcm, 1. szabadedzés:

1. Talmácsi Gábor (magyar, Aprilia) 1:55.450
2. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:55.882
3. Dino Lombardi (olasz, Honda) 1:56.217

250 kcm, 1. szabadedzés:
1. Andrea Dovizioso olasz Honda 1:48.460
2. Dan Linfoot brit Aprilia 1:48.527
3. Aojama Hirosi japán KTM 1:49.100

24. Tóth Imre (magyar, Aprilia) 1:56.841

MotoGP, 1. szabadedzés:
1. Marco Melandri (olasz, Honda) 1:46.948
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:48.632
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:48.852

Ajánlott videó

Olvasói sztorik